SEGRE

EQUIPAMENTS MUSEUS

L'adjudicatària del Morera va instar a revisar el cost a l'abril

El PSC diu que ningú va notificar a l’anterior govern problemes de viabilitat de l’obra || Destaca que la UE supervisa el contracte

Les restes de les adoberies medievals trobades al soterrani.

Les restes de les adoberies medievals trobades al soterrani.PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Temporal d’Empreses adjudicatària de les obres del Museu d’Art de Lleida va demanar per escrit el passat 26 d’abril, un mes abans de les eleccions municipals, “actualitzar” el pressupost del projecte. Així ho va indicar ahir el grup municipal del PSC, que llavors era al govern, en un comunicat en el qual va remarcar que “no vam rebre cap comunicació en relació amb els problemes amb les obres del Museu Morera”. L’actual cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va afirmar en aquesta línia que ningú va comunicar al govern socialista que hi hagués dificultats que posessin en qüestió la viabilitat de les obres. “Desconeixem les suposades deficiències del projecte”, va manifestar, i va afegir que “hem tingut i tenim plena confiança en l’equip del projecte encapçalat per Jaume Terés”, que és l’arquitecte municipal responsable d’aquest.

Larrosa, que a part de ser alcalde durant els últims nou mesos de l’anterior mandat va ser el responsable d’Urbanisme, va posar èmfasi en el fet que “els processos en la licitació i contractació que s’han seguit són els taxats per la normativa”. “Aquest és un contracte que està supervisat per la Comissió Europea i segueix les seues prescripcions”, va concloure sobre la qüestió.

Larrosa diu que el seu grup té plena confiança en l’arquitecte municipal responsable del projecte

Finalment, va considerar que l’aparició de restes arqueològiques és un “fet sobrevingut” perquè s’ha produït en el transcurs de les obres. Tal com ha publicat aquest diari, l’UTE adjudicatària, formada per Romero Polo, Benito Arnó i Sorigué, ha notificat a la Paeria que és inviable habilitar la seu definitiva de l’actual Museu Morera a l’antiga Audiència amb l’actual projecte i pressupost, de 4,47 milions d’euros. Entre altres punts, addueix la demora de gairebé dos anys entre la licitació i l’inici de les obres, l’aparició de restes arqueològiques no previstes, que el projecte incompleix la normativa en alguns aspectes i que no pressuposta de forma adequada diverses actuacions. La Paeria va assenyalar dijous que avaluarà totes les seues peticions abans de decidir sobre aquesta obra.

tracking