SEGRE

ENSENYAMENT FORMACIÓ

Les regidores d'Educació i Ocupació volen la fira de FP sense l'Exèrcit

Castro diu que “defensem que no sigui al certamen i veurem què es pot fer en aquest sentit” || La Generalitat ja va demanar l’any passat que no hi participés

Imatge del saló d’aquest any, en el qual hi va haver una manifestació contra la presència de l’Exèrcit.

Imatge del saló d’aquest any, en el qual hi va haver una manifestació contra la presència de l’Exèrcit.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les regidores d’Educació i Ocupació, Sandra Castro i Anna Campos respectivament, van mostrar ahir rebuig al fet que l’Exèrcit sigui present a la fira Formació i Treball en el marc de la primera reunió amb el director de la Fira, Oriol Oró, per preparar el certamen, que tindrà lloc el mes d’abril. Així ho va assegurar Castro, que va recalcar que “no ha pres cap decisió concreta sobre si hi ha d’haver l’Exèrcit o no a la fira, ja que s’ha d’estudiar molt amb deteniment i saber què podem fer en aquest sentit. Però nosaltres defensem la postura que no siguin presents al certamen, com sempre hem fet”. “Ens reunirem amb la resta de l’equip de govern per decidir si aquesta serà la postura oficial de l’ajuntament”, va afegir la responsable municipal d’Educació.

Una postura que també va defensar abans de la celebració de l’última edició de la fira el delegat d’Educació de la Generalitat, Carles Vega, que va assenyalar que la presència de les Forces Armades al saló “contradiu diverses mocions del Parlament i del mateix ajuntament”. Llavors, va advertir que es replantejarien “futures participacions” del departament si seguia l’Exèrcit al saló, alhora que va dir que podrien organitzar un certamen alternatiu amb els centres educatius que hi exposen.

Les famílies de Terres de l’Ebre són les que menys aporten de tot Catalunya

En els últims tres anys hi ha hagut manifestacions en contra de la presència de l’Exèrcit al saló

La presència de l’Exèrcit a la fira ha estat una polèmica habitual en els últims anys, ja que membres de grups antimilitaristes i pacifistes s’han manifestat davant l’estand de les Forces Armades. En l’última edició, els Mossos d’Esquadra van formar un cordó per protegir l’estand dels manifestants. El subdelegat de Defensa a Lleida, Rafael Jiménez, va dir en el seu moment que “respectem els que opinen que no hauríem de ser aquí, però som una entitat pública i volem explicar el que fem”.

Paradoxalment, l’estand de l’Exèrcit és un dels més visitats durant la fira i l’any passat va rebre al voltant de quatre-centes consultes per part dels estudiants. Paral·lelament al debat sobre la presència de l’Exèrcit a la Fira, Castro va assenyalar que la reunió d’ahir va servir “per fer un primer contacte amb l’objectiu de fer un treball transversal entre les regidories d’Educació, Ocupació, la Fira i el Govern”. Al seu torn, va recalcar que “els tècnics responsables del saló han dit que cal donar un nou aire a la fira i canviar diverses coses”.

Les famílies ‘estalvien’ gairebé 150 milions a l’any a la Generalitat

Les famílies catalanes contribueixen a l’educació pública amb 147,9 milions d’euros a través de les aportacions a les Ampes i a les escoles, amb la qual cosa “estalvien indegudament” aquesta quantitat al departament d’Educació de la Generalitat. Així ho va assegurar la Federació d’Associacions de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) a partir de l’estudi La contribució econòmica de les famílies al sistema educatiu català, i l’entitat entén que aquest fet incorre en diverses vulneracions de les lleis educatives. La directora de la Fapac, Lidón Gasull, va detallar que les famílies aporten a l’any actualment 65,3 milions d’euros per a material escolar a través de quotes als centres escolars malgrat estar prohibides, 78,4 milions en concepte de sortides escolars i 4,2 a través de les aportacions de les Ampes. L’estudi també diu que els centres de zones de rendes baixes realitzen un esforç molt més gran que els de rendes altes i que les famílies de Terres de l’Ebre són les que menys aporten de tot Catalunya.

tracking