SEGRE

SALUT POLÈMICA

El pare del nadó que va morir abans de nàixer a l'Arnau reclama explicacions: "Si hi ha hagut negligència, arribaré fins al final"

El pare del nadó que va morir abans de nàixer a l’Arnau reclama explicacions || “Que demostrin que han seguit el protocol”

L’edifici principal de l’hospital Arnau de Vilanova

L’edifici principal de l’hospital Arnau de VilanovaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pare del nadó que va morir abans de nàixer a l’Arnau de Vilanova, després que enviés a casa la mare, embarassada de quaranta setmanes, malgrat tenir la tensió alta, reclama explicacions a l’hospital que demostrin que no es va cometre una negligència. “Vull que em demostrin si hi ha un protocol que diu que a una embarassada de nou mesos amb la tensió alta se l’envia per a casa en lloc de fer-li una cesària perquè el nen naixi viu”, va afirmar el pare ahir a aquest diari. Per aquesta raó, assegura que va demanar reunir-se amb el responsable de l’àrea de Ginecologia i que li van donar cita per a dilluns que ve. “No vull culpar ningú. Si em demostren que es va fer tot el correcte, em quedaré tranquil i demanaré disculpes. Si no, arribaré fins al final”, va remarcar, i va afegir que la seua intenció és també que aquesta situació “no torni a passar”. “Nosaltres ja hem perdut el fill, però no volem que un altre nen perdi la vida”, va subratllar, i va apuntar que el metge que va atendre la seua dona “només es va preocupar pels tatuatges a la panxa i va escriure al llibre de control una cosa que ningú no entén”.

La família ja va interposar una queixa a la Unitat d’Atenció al Ciutadà de l’hospital poc després de constatar la mort del nadó. Així mateix, el pare va dir que a l’hospital els van recomanar portar el seu fill com més aviat millor a la funerària amb l’argument que “les neveres no funcionen gaire bé”.

Afirma que la seua intenció és també intentar evitar que aquesta situació es repeteixi

Com va publicar aquest diari, una dona de 29 anys va denunciar dimecres que va perdre el fill que esperava després que dilluns passat anés a l’Arnau i el seu ginecòleg l’enviés a casa “quan tenia la tensió al límit”. Va explicar que dimecres al matí tenia la tensió “disparada” i que a l’hospital van comprovar que “al nen se li havia parat el cor”. Aquell dia li feia mal la cintura i va anar a la farmàcia a prendre’s la tensió. Allà li van dir que la tenia molt alta, per la qual cosa va anar a l’hospital, on una ecografia va constatar que el nadó havia mort. Fonts de l’Arnau van apuntar que podria ser un cas de mort sobtada.

tracking