SEGRE

DISTRICTES

ERC torna a guanyar a tots els barris de Lleida excepte al Secà, els Magraners i la Mariola

En aquests 3 districtes es va imposar el PSC, amb la qual cosa es va repetir el resultat de les eleccions de l’abril passat|| La majoria de seccions superen o voregen el 50% de vots al bloc de partits independentistes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ERC va guanyar diumenge passat en tots els districtes de Lleida ciutat excepte al Secà de Sant Pere, els Magraners i la Mariola, repetint el mateix resultat que hi va haver a les eleccions generals del mes d’abril passat. En aquests tres barris en els quals els republicans no van obtenir la victòria, el primer lloc va ser per als socialistes (PSC), que també van ser la segona força a la majoria de barris en els quals va guanyar ERC. Per la seua part, Junts per Catalunya (JxCat) va ser el tercer partit més votat en la majoria dels districtes electorals i segona força en nou més, mentre que En Comú Podem (ECP) va ser tercera a Pardinyes i Magraners; el PP a la Mariola i Raimat, i la formació d’ultradreta Vox ho va ser al Secà. Al seu torn, Ciutadans (Cs), el gran derrotat de la nit electoral, va quedar en última o penúltima posició a la majoria de districtes, mentre que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), que es presentava per primera vegada a unes eleccions generals, no va passar de ser la cinquena força més votada a Cappont.

En el recompte per districtes no s’inclouen els sufragis d’una secció electoral nova, raó per la qual no coincideixen amb els vots totals de la capital.

Butsènit és el districte amb un percentatge de vots globals més gran als partits que conformen el bloc indepententista (ERC, JxCat i CUP), amb un 62% del total de sufragis emesos, la qual cosa suposa tres de cada cinc vots. El segueixen de prop Torres de Sanui amb un 58,7%, Sucs (58,1%) i les Basses d’Alpicat (57,4%). Aquestes formacions també superen la meitat de vots a Llívia (54%), Templers-Instituts (53,9%), Camp d’Esports (53,5%), Xalets Humbert Torres (53,1%), Cappont-Polígon-Vilanoveta (52,8%) i Cappont (51,6%). Príncep de Viana-Clot, al límit amb un 50,14%. De fet, la resta de barris s’atansen força al cinquanta per cent. En canvi, Magraners, Secà i Mariola es troben amb només un 19,8%, un 24% i un 36% respectivament.

Els resultats de les eleccions generals, per barris de Lleida

Els resultats de les eleccions generals, per barris de Lleida

Cues per votar al col·legi Frederic Godàs diumenge passat.

Cues per votar al col·legi Frederic Godàs diumenge passat.AMADO FORROLLA

Eleccions 10N Lleida barris

Eleccions 10N Lleida barris

tracking