SEGRE

COMUNICACIONS INVERSIONS

La fibra òptica arriba a l'Horta i serà una realitat al llarg del 2020

Operaris de Telefónica treballen des del mes de juliol passat instal·lant cables als pals de la línia telefònica || Els veïns, a l’expectativa del que costi

Un dels pals amb fibra òptica a Vallcalent.

Un dels pals amb fibra òptica a Vallcalent.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La fibra òptica arriba per fi a l’Horta. I és que la companyia Telefónica està efectuant els treballs des del mes de juliol passat instal·lant els cables entre els pals de la línia telefònica i preveu que el desplegament acabi al llarg de l’any que ve. De moment, s’ha avançat en partides com les de Vallcalent, la Caparrella i Sant Just, però no entrarà en funcionament fins que no acabin els treballs. Fonts de Telefónica van explicar que es preveu que la fibra òptica arribi a bona part de l’Horta. “Per exemple, la tindran partides com les de Torres de Sanui i Montcada, Pla de Gualda i les zones que envolten les Basses d’Alpicat i la carretera C-12 cap a Corbins”, van assenyalar les fonts, que no van descartar la seua ampliació a més zones. La inversió és íntegra de la companyia.

Per la seua part, el president de la comissió de l’Horta de la Federació de Veïns, Francesc Montardit, va explicar que “temem que el cost per contractar aquest servei s’encareixi als llocs més aïllats i allunyats” i va demanar que el desplegament “es faci correctament”. Va afegir que, “segons ens han explicat els mateixos operaris que treballen per instal·lar els cables entre els pals, es fa d’aquesta forma davant de la impossibilitat de fer-ho per terra”.

La connexió a internet a alta velocitat és una demanda històrica dels veïns i empreses de l’Horta. Alguns d’ells opten per altres alternatives, com connexions sense fil, que no funcionen a la mateixa velocitat ni ofereixen la mateixa qualitat.

Recentment, Diputació i Generalitat van acordar desplegar la fibra òptica a totes les capitals de comarca.

Denuncien el mal estat del local de la Caparrella i de diversos camins La comissió de l’Horta de la FAV ha mostrat la seua indignació davant del mal estat del local social de la Caparrella. “S’està deteriorant i necessita un manteniment urgent”, va afirmar el seu president, Francesc Montardit, que va recordar que “també esperem que la Paeria ens informi sobre el projecte del futur local social de l’associació de veïns de Vallcalent”, després de cinc anys de reivindicació veïnal. D’altra banda, Francesc Montardit va mostrar la “preocupació” de la comissió “pel mal estat de diversos camins i de la vegetació que els envaeix” i “pel retard en la implementació de la videovigilància”. Sobre això, va dir que l’ajuntament els va informar que hi estan treballant i que té constància que es posaran més càmeres de les que estaven previstes.

tracking