SEGRE

Jutgen dos mossos per ocultar una pallissa a un lleidatà

La víctima va ser agredida per dos policies locals a Vila-seca el 2013

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.

Un cotxe dels Mossos d'Esquadra.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Tarragona jutjarà a partir del 5 de desembre l’intendent Jaume Morón, excap dels Mossos d’Esquadra al Tarragonès, i el sergent Xavier Cunillera, acusats d’evitar una investigació contra dos policies locals de Vila-seca que van clavar una pallissa a un veí de Lleida el gener de l’any 2013. La Fiscalia sol·licita per a cada un d’ells una pena de cinc anys de presó, set d’inhabilitació i una multa de 7.200 euros pels delictes d’omissió del deure de perseguir delictes i falsedat documental.

Segons l’escrit d’acusació del Ministeri Públic, els mossos acusats van obligar un cap a deixar la investigació per aquesta pallissa i cedir-la al sergent, que va obviar al jutge informacions clau perquè arxivés el cas. Un anònim va permetre reobrir la investigació i portar els presumptes agressors a judici. Els fets van tenir lloc a començaments del 2013 quan un veí de Lleida de 40 anys va denunciar haver estat apallissat quan sortia d’una discoteca a Vila-seca. Segons l’informador anònim, els agressors serien dos policies locals que van recollir el lleidatà en un aparcament i el van traslladar amb cotxe fins a una zona on el van agredir mentre el gravaven amb el mòbil. La víctima va quedar inconscient després de l’agressió i va estar diversos dies ingressada a l’hospital Santa Tecla.

Al seu escrit d’acusació, la Fiscalia assenyala que Cunillera, amb el coneixement de Morón, va evitar donar informació clau al jutjat per identificar els policies locals autors de l’agressió. El judici començarà el 5 de desembre amb les qüestions prèvies i seguirà amb les declaracions del 9 al 12.

tracking