SEGRE

HABITATGE EMERGÈNCIA SOCIAL

La Sareb fa fora tretze famílies d'un bloc de Balàfia i l'ajuntament de Lleida ho veu “inhumà”

L’okupaven des del març i són desnonades en plena negociació per a reallotjar-les

Una de les persones desallotjades al bloc de Balàfia.

La Sareb fa fora tretze famílies d'un bloc de Balàfia i l'ajuntament de Lleida ho veu “inhumà”Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos van desallotjar ahir al matí per ordre judicial tretze famílies que okupaven un bloc de la Sareb a Balàfia des del març. La Paeria va acusar la Sareb d’actuar de forma “inhumana” perquè feia dies que hi negociava per reallotjar aquestes famílies. Al final, les va resituar temporalment en pisos, hotels i albergs.

Una dotzena de dotacions dels Mossos d’Esquadra van desallotjar ahir al matí tretze famílies que okupaven des de fa vuit mesos un bloc de dotze pisos a Balàfia propietat de la Sareb (el banc dolent). L’edifici del número 3 del carrer Ripollès va ser okupat al març a iniciativa de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) perquè estava buit. Aquest desallotjament és el primer que es produeix a la ciutat de Lleida per ordre judicial i sense previ avís arran d’una denúncia de la Sareb i tant la PAH com la Paeria es van mostrar sorpresos per l’execució, ja que estaven negociant amb el banc dolent una solució per reallotjar les tretze famílies, amb una trentena de membres, entre ells vuit menors.

Segons va explicar Susana González, de la PAH, els Mossos es van personar poc abans de les 10.00 hores i els afectats van anar sortint amb els seus estris personals sense que es produís cap aldarull. Va denunciar que “no s’hi va personar ningú dels serveis socials de la Paeria”. Una altra membre de la PAH, Cristina Rubio, va denunciar que la Sareb “hagi actuat pel seu compte mentre estàvem negociant un reallotjament”. Fins al lloc van acudir dos ambulàncies i una es va emportar una dona d’edat avançada que vivia a l’edifici. També es van concentrar una quarantena de persones per donar suport als desallotjats.

Per la seua part, el tinent d’alcalde d’Habitatge, Sergi Talamonte, va titllar de “greu i inacceptable que la Sareb hagi trencat el seu compromís de paralitzar el desallotjament fins a tenir prou temps per reallotjar les famílies” i va explicar que “s’havia compromès a reallotjar-ne algunes en quatre habitatges seus”. En aquest sentit, va dir esperar que no es “desdigui” d’aquest acord i que “mirarem amb lupa quina és la situació dels habitatges buits de la Sareb i serem contundents si no estan disposats a negociar”. Va assenyalar que ahir van demanar a la Sareb paralitzar el desnonament “i ens van dir que no, una cosa inhumana i desproporcionada”, i va dir que segurament ho hagin fet perquè han venut els pisos. Talamonte va garantir que “totes les famílies seran reallotjades” i finalment van ser traslladades a habitatges, hotels o albergs.

Tanmateix, la PAH va denunciar que un dels pisos “no està habilitat per viure dignament” i que “hi ha xinxes”.

Alguns dels afectats sortint del bloc amb els seus estris personals davant d’efectius dels Mossos.

Alguns dels afectats sortint del bloc amb els seus estris personals davant d’efectius dels Mossos.ÍTMAR FABREGAT

tracking