SEGRE

Els taxis de Lleida ciutat, els quarts més cars de tot Espanya segons un estudi

L’entitat de consumidors Facua diu que només a Tarragona, Sant Sebastià i Vitòria costa més || Els taxistes asseguren que són dades falses no contrastades

L’actual parada de taxis i, al fons, el pàrquing de zona blava.

L’actual parada de taxis i, al fons, el pàrquing de zona blava.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l’organització de consumidors Facua conclou que les tarifes del taxi de la ciutat són les quartes més cares de l’Estat espanyol i que hi ha hagut un increment del 3,8% aquest any respecte a l’anterior. Un informe que el sector nega rotundament i considera fals, alhora que critica que Facua “no ha contrastat les dades amb cap dels nostres estudis interns ni ens ha demanat col·laboració”. Així ho va assegurar ahir el president de Ràdio Tele Taxi, Manolo Olmedo. Pel que fa a l’estudi, Facua afirma que una tarifa de dia en un trajecte d’un quilòmetre té un cost de 4,61 euros i la nocturna, de 5,45, mentre que en els trajectes de 5 km aquesta xifra ascendeix fins als 7,37 euros en horari diürn i els 8,92 de nit. En comparació amb dades de l’any passat, Facua afirma que hi ha hagut un increment del 3,8% en els trajectes, d’un 2,8% en les baixades de bandera i d’un 1,7% en el preu per quilòmetre, la qual cosa situa Lleida com la ciutat amb els taxis més cars després de Tarragona, Sant Sebastià i Vitòria.

Per la seua part, Olmedo afirma que Facua “mai no ha contrastat amb nosaltres cap d’aquestes dades i sempre agafa els valors a l’alça”. Va recordar que, segons la Generalitat, “l’increment de la tarifa el 2018 va ser de només el 2,1%” i que cada ciutat “és homogènia amb unes característiques tarifàries concretes, no es pot establir una mitjana estatal així com així”. Per la seua part, el president de LoTeuTaxi, Luis Monge, va dir que Facua “ho calcula malament i dóna dades falses, sense contrastar i que no tenen res a veure”. “Barreja la carrera mínima amb la baixada de bandera, per exemple”, va afegir.

tracking