SEGRE

TRANSPORT FERROCARRILS

Viatgers d'un tren Lleida-Barcelona passen 4 hores atrapats al comboi per una avaria

Va quedar parat per una fallada a la catenària entre Picamoixons i Alcover després del tram en bus entre Lleida i l’Espluga de Francolí || Van haver de ser evacuats pels bombers i caminar un quilòmetre

Alguns dels viatgers que van estar atrapats quatre hores al tren entre Picamoixons i Alcover.

Alguns dels viatgers que van estar atrapats quatre hores al tren entre Picamoixons i Alcover.GEMMA ESTEVE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tren de la línia R14 que cobreix el trajecte entre les estacions de Lleida-Pirineus i Barcelona-Estació de França va estar parat ahir més de quatre hores entre la Plana-Picamoixons i Alcover a causa d’una avaria elèctrica. Al comboi anaven al voltant d’una trentena de passatgers, entre ells diversos procedents de Lleida, que van haver de ser evacuats finalment pels bombers després que els tècnics d’Adif no poguessin reparar l’avaria al cap de més de dos hores intentant-ho. El tram anterior, entre Lleida i l’Espluga de Francolí, es fa en bus des de fa unes setmanes, arran dels danys patits a la via en diverses zones a causa de les pluges torrencials de l’octubre.

Segons va informar Renfe, el tren afectat va sortir de l’Espluga de Francolí a les 16.29 hores i a les 17.00 es va quedar parat després de passar per l’estació de Picamoixons. “Tècnics d’Adif van intentar reparar l’avaria, que va afectar una catenària i va deixar sense subministrament elèctric aquest tram de la via des de Picamoixons fins a Alcover”, van assenyalar fonts de Renfe. “Finalment, vam sol·licitar l’ajuda dels bombers per evacuar els clients i paral·lelament es va activar una locomotora amb l’objectiu de remolcar el tren fins a Picamoixons”, van afegir.

Aquest diari va poder contactar amb una dels passatgers atrapats al tren. Es tracta de Gemma Esteve, una jove que va agafar el comboi a Montblanc a les 16.37 hores. Va detallar que “als 20 minuts de posar-nos en marxa ens hem quedat aturats enmig del no-res”. Així mateix, va assenyalar que “érem una trentena de persones, entre elles una dona amb diabetis i un home que anava amb bastó, i la sensació que hi havia era de certa tranquil·litat, parlàvem entre nosaltres per aixecar els ànims”. Esteve també va detallar que “hi havia un revisor que feia el que podia i dos agents de seguretat que estudiaven alternatives mentre el tren estava aturat, però hi va haver molt temps en què vam estar desinformats, només sabíem que estàvem parats per una incidència elèctrica”. Finalment, els passatgers van baixar del tren passades les nou de la nit i van haver de caminar un quilòmetre fins a la carretera més pròxima. Allà, passades les 22.00 hores, els va recollir un autobús que va completar la resta del recorregut.

Retard de mitja hora en un Avant per una incidència Una avaria mecànica a la locomotora va provocar que un tren Avant havia de sortir de Lleida a les 16.00 ho fes amb gairebé mitja hora de retard, fet que va provocar queixes i reclamacions per part dels passatgers. Segons va informar Renfe, “quan es va detectar l’avaria es va estudiar la possibilitat de fer el recorregut en un altre tren, però el maquinista la va poder solucionar i el tren va sortir amb una demora de 28 minuts”. Entre els afectats figurava la senadora d’ERC per Lleida, Sara Bailac, que va criticar que els Avant de Lleida cada vegada són més “vells i incòmodes”.

Alguns dels viatgers que van estar atrapats quatre hores al tren entre Picamoixons i Alcover.

Alguns dels viatgers que van estar atrapats quatre hores al tren entre Picamoixons i Alcover.GEMMA ESTEVE

tracking