SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

A judici per fer contractes falsos per cobrar l'atur

La Fiscalia sol·licita sengles penes de 7 anys per als dos acusats || Es van detectar 37 casos, 15 dels quals van cobrar la prestació

El judici se celebrarà dimecres vinent a l’Audiència.

El judici se celebrarà dimecres vinent a l’Audiència.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia sol·licita sengles condemnes de set anys de presó per a dos homes acusats de formar part d'una societat per simular la contractació de 37 treballadors per donar-los d'alta a la Seguretat Social i posteriorment cobrar l'atur. El Ministeri Públic considera que els dos acusats són autors de dos delictes contra la seguretat social i d'un delicte continuat de falsedat documental. Està previst que el judici se celebri dimecres vinent a l'Audiència de Lleida, segons va informar ahir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Els fets van ocórrer entre els anys 2014 i 2016 i, segons el fiscal, un dels acusats va constituir una societat fictícia, de la qual era administrador i legal representant fins a l'any 2015, quan l'altre acusat va comprar les participacions de l'esmentada empresa i el va substituir en el seu càrrec.

Es preveu que el judici contra els dos acusats tingui lloc dimecres vinent a l'Audiència

Ambdós processats, segons l'escrit d'acusació, van simular la contractació de 37 suposats treballadors, donant-los d'alta en la Seguretat Social, amb la finalitat que percebessin la prestació d'atur. De totes les persones contractades de forma fraudulenta, un total de 15 van arribar a percebre l'esmentada prestació.

Al llarg dels últims anys, s'han destapat casos similars a les comarques de Lleida. El 2015, per exemple, la Policia Nacional va imputar 46 persones a Lleida per haver defraudat suposadament més d'un milió d'euros de l'erari públic a través de 23 empreses fictícies. La xarxa falsificava i venia contractes de treball fraudulents a ciutadans estrangers amb finalitats delictives.

Aquell any, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil van detectar un total de 36 empreses fictícies a Lleida que van servir per defraudar la Seguretat Social, en la majoria dels casos amb la prestació de l'atur. Els dos cossos policials van investigar fins a 69 empreses lleidatanes, de les quals van proposar imposar una sanció administrativa per frau i ocupació irregular a 39 per defraudar a la Seguretat Social un total d'1,4 milions d'euros.

tracking