SEGRE

URBANISME MUSEUS

L'UTE del Morera va demanar a l'abril 641.000 € més abans d'iniciar l'obra

Per “danys i perjudicis” després del retard en el començament, de què responsabilitzava la Paeria || Llavors havien transcorregut 16 mesos des que va presentar l'oferta

Imatge de demolicions interiors efectuades el mes de maig passat.

Imatge de demolicions interiors efectuades el mes de maig passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Unió Temporal d'Empreses (UTE) adjudicatària de les obres del futur Museu Morera a l'antiga Audiència va reclamar el 26 d'abril passat una “actualització” del pressupost d'adjudicació, que era de 4,47 milions, per un import addicional de 641.793 euros en concepte de “danys i perjudicis pel retard en l'inici de l'execució dels treballs causat per demores de l'ajuntament”. Així consta en l'escrit a què ha tingut accés aquest diari i que va ser presentat just un mes abans de les eleccions municipals, quan el govern encara estava en mans del PSC.

L'escrit detalla que l'UTE formada per Benito Arnó, Romero Polo i Acsa va presentar l'oferta amb la qual va optar a la licitació el 16 d'octubre del 2017 i que la junta de govern de la Paeria li va adjudicar l'obra el 5 de juny del 2018. Tot seguit, assenyala que el contracte es va firmar el 18 de juny i que el plec de clàusules del projecte determinava que “el mes següent comptat a partir de la formalització del contracte s'havia d'haver procedit a la comprovació del replantejament del projecte [inici formal de les obres] i no s'ha complert aquest termini”. Quan va presentar aquest escrit les obres encara no havien començat, ja que ho van fer tres dies després, el 29 d'abril.

L'adjudicatària argumenta que tant la legislació vigent com el Suprem emparen la seua reclamació

L'UTE destaca en la seua reclamació que la legislació vigent estableix que aquest fet pot ser motiu de resolució del contracte i indemnització de l'adjudicatari, però després d'assenyalar que no era la seua intenció “perjudicar l'ajuntament en aquest projecte significatiu per a la ciutat”, exigeix una actualització del preu de l'adjudicació després d'haver transcorregut setze mesos des de la presentació de l'oferta, a causa “de l'encariment generalitzat de tots els materials i mà d'obra”. Reitera que la normativa i diverses sentències del Suprem emparen la seua postura i acaba quantificant els diferents aspectes el preu dels quals cal revisar a l'alça, que sumen un total de 641.793 euros.

Va instar a un canvi global del projecte en un posterior escrit? Els treballs de reforma de l'antiga Audiència van quedar aturats poc després de l'inici, ja que a finals de juliol, just quan acabava de constituir-se el nou govern tripartit, l'UTE va tornar a presentar un nou escrit a la Paeria en el qual demanava “una modificació estructural” del projecte i un estudi de totes les instal·lacions de l'edifici “per a la seua futura legalització”, a més de demanar la suspensió temporal del contracte. L'adjudicatària indicava que les restes arqueològiques trobades interfereixen en la fonamentació i assenyala que durant la redacció del projecte no es van fer prou prospeccions arqueològiques ni es va avaluar a fons l'estructura de l'edifici. Tal com va publicar SEGRE, l'UTE va notificar fa unes setmanes a la Paeria que l'obra és inviable amb l'actual projecte.

tracking