SEGRE

HABITATGE EMERGÈNCIA SOCIAL

La PAH ocupa la Paeria per demanar habitatges per a les famílies de Balàfia

Reclamen uns pisos “dignes” i lloguer social

Pueyo i Talamonte, amb els activistes de la PAH a la Paeria, ahir.

Pueyo i Talamonte, amb els activistes de la PAH a la Paeria, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) va ocupar ahir durant diverses hores la planta baixa de l'edifici de la Paeria per reclamar una solució per a les 13 famílies que la Sareb (el banc dolent) va desallotjar dijous d'un bloc d'habitatges de la seua propietat a Balàfia que estava okupat des del març. Van demanar al consistori que els assigni uns habitatges “dignes i amb lloguer social” després que allotgés algunes famílies a l'alberg Jericó, en hotels o en un pis que “no estava habilitat per viure”, segons la PAH.

L'alcalde, Miquel Pueyo, i els tinents d'alcalde Jordina Freixanet i Sergi Talamonte es van reunir amb els activistes per recalcar el compromís del consistori per buscar una solució per a les famílies desallotjades. No obstant, durant el dia d'ahir no van oferir cap alternativa, segons la PAH. En aquest sentit, una dona desallotjada va criticar que “vaig haver de passar la nit a l'alberg compartint habitació amb un home i una dona que es drogaven davant meu i m'amenaçaven”. També va insistir que “no vull un habitatge gratis, vull pagar un lloguer social, però tenir un pis en condicions”. D'altra banda, una portaveu de la PAH va recalcar que “continuarem reclamant una solució les vegades que faci falta”.

La Sareb va dir que va oferir “una solució” a quatre famílies vulnerables i que la Paeria no va respondre

Per la seua part, un portaveu de la Sareb va declarar que fa dos setmanes “vam proposar una solució per a les quatre famílies en situació de vulnerabilitat i no vam rebre resposta” i va criticar la “falta de gestió de l'ajuntament en aquest assumpte”. “Esperem poder adjudicar-los un habitatge com ens vam comprometre”, va recalcar. Així mateix, va dir que el desallotjament de dijous “no depèn de nosaltres, va ser una ordre judicial”.

tracking