SEGRE

SANITAT PROFESSIONALS

Un de cada deu metges pot tenir trastorns mentals severs i addiccions

El 20% dels que atén la Fundació Galatea són addictes a substàncies

Antoni Calvo.

Antoni Calvo.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre un 9 i un 12% de metges poden tenir trastorns mentals severs i/o addicions. Així ho va afirmar ahir el psicòleg Antoni Calvo, director de la Fundació Galatea, una entitat creada l’any 2001 pel Consell de Col·legis de Metges de Catalunya per vetllar per la salut i benestar de tots els professionals de la salut. Calvo va fer ahir una conferència a la facultat de Medicina sobre la salut dels professionals sanitaris, en la qual va explicar que el seixanta per cent de professionals que atén la fundació són metges i infermers.

En el cas dels facultatius, va dir que “la pressió assistencial, l’exigència del pacient i el seu coneixement gràcies a recerques per internet (l’anomenat doctor Google) provoquen un desgast molt alt, a més de la relació amb el pacient, la seua família i l’evolució de la malaltia”.

Va afirmar que els psiquiatres, anestesistes, farmacèutics, dentistes i veterinaris són el col·lectiu amb més risc de tenir problemes mentals “ja que tenen fàcil l’accés a substàncies que poden pal·liar la seua tensió”. I és que el vint per cent de facultatius que atén la fundació Galatea té addiccions.

Finalment, Calvo es va mostrar “prudent” sobre el test psicotècnic per estudiar Medicina que planteja Salut. “El que cal fer és que les facultats ensenyin sobre l’empatia i la relació amb els pacients”, va sentenciar.

tracking