SEGRE

ELECCIONS LOCALS

Àreu torna a tenir alcalde

El candidat d’ERC, Iu Escolà, estarà al capdavant de l’EMD || Elegit a la segona convocatòria d’eleccions després de no haver-hi candidats a les del maig

Iu Escolà, en el moment en què va emetre el seu vot a la segona convocatòria d’eleccions a Àreu.

Iu Escolà, en el moment en què va emetre el seu vot a la segona convocatòria d’eleccions a Àreu.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entitat municipal descentralitzada (EMD) d’Àreu tindrà a la fi alcalde pedani després de l’elecció ahir a la nit de Iu Escolà, candidat d’ERC a la segona convocatòria d’eleccions, al no presentar-se ningú a les del mes de maig passat. En aquests nous comicis, en canvi, hi va haver dos candidatures i Escolà es va imposar per un estret marge de només quatre vots al seu rival, Xavier Marco (JxCat). Al final de la jornada es van comptar 53 vots, la qual cosa implica una alta participació del 85% en aquest poble del municipi d’Alins, amb 62 votants. El republicà va obtenir 27 sufragis, davant dels 23 de l’alcaldable de JxCat, i hi va haver tres paperetes nul·les.

Escolà és fill de l’últim alcalde pedani d’Àreu, Jordi Escolà. La seua mort a finals de l’any passat va deixar l’EMD sense direcció pròpia i l’ajuntament d’Alins la va assumir a l’espera de les eleccions municipals. El fet que cap candidat no s’hi presentés llavors va prolongar aquesta gestió provisional fins que l’Estat va convocar comicis allà on no s’havien pogut celebrar al maig.

Escolà és fill de l’últim alcalde pedani que va tenir Àreu, que va morir a finals de l’any passat

Aquesta vegada, dos persones es van postular per dirigir l’EMD. Marc, que havia format part de la llista de JxCat a Alins a les passades municipals, es va presentar als comicis d’Àreu per evitar que la localitat perdés la seua autonomia com a EMD. Escolà, per la seua part, va descartar presentar-s’hi al maig per motius laborals, però ho va reconsiderar al tenir una segona oportunitat de fer-ho. Després de guanyar els comicis, va explicar que la seua meta és “consolidar projectes” del seu pare com la Milla Vertical i també posar en marxa iniciatives pròpies per “posar Àreu al mapa”.

L’alcalde d’Alins, Manel Pérez, va celebrar que Àreu torni a tenir un alcalde pedani, al considerar que això afavoreix una gestió directa i eficaç dels assumptes del poble. Així mateix, va destacar la vàlua dels dos candidats. El consistori haurà d’elegir ara dos vocals per a la junta de l’EMD, un per ERC i un altre per JxCat.

Iu Escolà, en el moment en què va emetre el seu vot a la segona convocatòria d’eleccions a Àreu.

Iu Escolà, en el moment en què va emetre el seu vot a la segona convocatòria d’eleccions a Àreu.SEGRE

tracking