SEGRE

La Universitat de Lleida presenta una còpia d''El Quixot' manuscrita per 350 persones

El projecte ha durat 15 anys

Els volums estan dipositats a la Biblioteca de Lletres.

La Universitat de Lleida presenta una còpia d''El Quixot' manuscrita per 350 personesUdL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 350 persones, la major part alumnat de la titulació de Filologia Hispànica de la Universitat de Lleida, han estat les artífexs dels dos volums manuscrits que reprodueixen íntegrament 'El Quixot' i que dimecres es presenten a la UdL. La copia manuscrita de l'obra de Cervantes va començar ara fa quinze anys, el curs 2004-2005, quan es commemorava la IV centenari de la publicació de la part primera de la novel·la, l'any 1605.

Es tracta d'un projecte del Departament de Filologia Clàssica, Francesa i Hispànica de la UdL dirigit per la professora Lola González que amb el títol 'El Quijote de tu puño y letra', "ha volgut apropar la novel·la de Cervantes d'una manera més original, directa i, fins i tot íntima, a l'alumnat, així com a la resta de persones participants", ha explicat González.

Tot i que la majoria de copistes han estat estudiants i professors de la UdL, també hi han participat alumnes de secundària i batxillerat dels instituts Joan Oró, Màrius Torres, Caparrella, del col·legi Lestonnac, docents d'universitats de Barcelona, Wroclaw, Freiburg, Palerm, Milà, Atenes, Varsovia i altres persones que sense pertànyer a l'àmbit acadèmic "van voler retre homenatge al text que des del segle XVII va revolucionar la narrativa de ficció", afegeix González.

El passat 20 de febrer acabaven de copiar-se les últimes línies. Són més de 1.000 pàgines entre els dos volums i que dimecres vinent es presenten al Saló Víctor Siurana de la UdL. El projecte 'El Quijote de tu puño y letra' es completa amb una exposició que es podrà veure al vestíbul de l'edifici del rectorat fins al proper 19 de desembre.

tracking