SEGRE

SUCCESSOS MASCLISME

Detingut un home per agredir la parella al seu domicili a Lleida

La Guàrdia Urbana ha arrestat aquest any 61 persones per violència de gènere

Vista exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Vista exterior de la comissaria de la Guàrdia Urbana.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana va detenir ahir al matí un veí de Lleida de 27 anys acusat d’agredir la seua parella al seu domicili del carrer Joan Baget. La suposada agressió va tenir lloc cap a les 11.40 hores. Una patrulla va anar fins al carrer Joan Baget al rebre un avís d’una baralla en un habitatge. Els agents es van entrevistar amb la parella d’inquilins. La dona va explicar als agents que s’havia barallat amb el seu company sentimental i que l’home l’havia agredit. Després d’aquesta declaració, els agents van detenir l’inquilí, A.A.O., de 27 anys i de nacionalitat espanyola, com a presumpte autor d’un delicte de violència de gènere.

Amb la practicada ahir, ja són 61 les detencions que ha portat a terme aquest any la Guàrdia Urbana per violència de gènere a la capital del Segrià, la qual cosa representa més d’un cas cada setmana. En la majoria dels casos, els arrestos s’han produït als domicilis conjugals. El detingut més jove tenia 19 anys i el més gran, 59.

D’altra banda, l’Institut Municipal d’Ocupació (IMO) Salvador Seguí acull des d’ahir i fins al pròxim 10 de desembre l’exposició itinerant Violència masclista en la parella: desmuntem mites? Organitzada per l’Institut Català de les Dones, planteja la revisió de certs mites associats a l’amor romàntic i la violència masclista, com haver d’abandonar-ho tot per amor, normalitzar els gelos “perquè t’estima” o la necessitat de tenir parella per sentir-se una persona completa, entre altres creences.

tracking