SEGRE

L'ajuntament de Lleida tancarà al gener el Club Banyetes al considerar que té un cost massa elevat

Castro diu que no es renovarà el contracte a l’empresa encarregada, ja que la despesa era de 286.000 euros anuals

Imatge d'arxiu d'una festa del Club Banyetes a la Seu Vella

La Paeria tancarà al gener el Club Banyetes al creure que té un cost massa elevatSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha decidit clausurar el Club Banyetes, després de catorze anys sent l’espai de dinamització infantil de l’ajuntament, al considerar que té un cost massa elevat, de 286.000 euros. Segons va explicar ahir la regidora d’Educació, Sandra Castro, la concessió acaba el mes de gener i donarem prioritats a altres projectes (vegeu el desglossament). L’empresa adjudicatària del Club Banyetes rep un import anual de 209.000 euros, segons va precisar Castro, que va afegir que la despesa s’eleva fins als 286.000 euros tenint en compte altres activitats del Banyetes i el sou d’una empleada, sobre la qual la regidora va assegurar que seguirà a la Paeria. Castro va apuntar que, a l’alliberar aquests recursos, “cobrirem necessitats en ludoteques, el conservatori i l’escola d’art, que tenen uns pressupostos molt justos i necessiten finançament per tirar endavant”.

D’altra banda, algunes fonts municipals van indicar que al marge d’aquest cost que veu excessiu, el nou govern podria haver trobat indicis de possibles irregularitats en anys anteriors. Al ser preguntada en aquest sentit, Castro ni ho va confirmar ni ho va desmentir. “No puc dir res encara”, va sentenciar.

Socis a tot Espanya

El Club Banyetes compta amb més de 16.000 socis a Lleida i en províncies de Barcelona, Tarragona i Girona, així com a Andalusia, les illes Balears o bé Andorra. A més de participar i organitzar nombrosos esdeveniments i activitats infantils, com la tornada al col·legi fa un mes, ser present a la Batalla de Flors, la rua de Carnaval, Sant Jordi i actes solidaris, com el Posa’t la Gorra (contra el càncer infantil), també edita un programa de televisió a Lleida TV, té compte en diverses xarxes socials i una aplicació per a mòbils.

Educació destinarà els diners a la lluita contra la segregació escolar

Entre les “prioritats” que la regidoria d’Educació vol impulsar amb l’actual pressupost del Club Banyetes, destaca la lluita contra segregació escolar. Castro va explicar que “encarregarem un diagnòstic sobre aquesta situació en els col·legis i volem incrementar activitats extraescolars que oferim en els centres on hi ha un índex més alt de segregació, ja que hi ha famílies vulnerables que no se les poden permetre”. A més, també va explicar que “hi ha la previsió d’obrir una oficina d’orientació per a l’ocupació i una altra de drets humans”.

Un personatge que va nàixer a partir de contes de nit per dormir El pare del Banyetes és el professor Jesús Costa, que també va ser responsable de la Fundació del Paisatge Urbà i el primer gerent de la Fundació del Teatre la Llotja. A començaments dels anys 80, Costa deia bona nit a la seua filla Adriana després d’explicar-li un conte protagonitzat per un caragol que recorria el món per ajudar qui ho necessitava. Aquest personatge es va convertir en el caragol dels nens de Lleida, després que Costa i la Paeria impulsessin la creació d’un club infantil, a l’estil del Club Super 3 de TV3, que reunís totes les activitats lúdiques i educatives per als més petits. A més del Banyetes, el caragol compta amb diversos amics. Alguns són la Chavela, el caragol de mar de Llatinoamèrica; el Mamberé, originari de Mali; el Bavet, el germà petit a qui li agrada anar a l’escola, i el William, el caragol anglès puntual. Les activitats públiques del club solien ser molt freqüentades.

tracking