SEGRE

BARRIS SERVEIS SOCIALS

Alerten que diversos sensesostre dormen en carrers del Barri Antic

Veïns i entitats demanen actuar i atendre’ls perquè és “indigne”

Mantes, estoretes i roba a l’escala de la seu dels Castellers.

Mantes, estoretes i roba a l’escala de la seu dels Castellers.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les plataformes de veïns del Pla de l’Aigua, Som Veïns i l’entitat Fruita amb Justícia Social denuncien que, des de fa setmanes, diverses persones dormen al ras en diversos carrers del Centre Històric. “No és un fet nou perquè ja estem acostumats que dormin al carrer a l’estiu, però ara, amb el fred que fa, és indigne que segueixin allà, tant per a ells com per als que vivim al barri”, va lamentar un portaveu de la plataforma del Pla de l’Aigua. Segons van explicar els mateixos veïns, les zones que solen freqüentar les persones sense sostre són “el carrer Lluís Besa, al costat dels porxos de la seu dels Castellers de Lleida, l’entorn de la plaça l’Ereta, la Casa de Fusta, darrere de l’antiga comissaria o en la part posterior de l’església de Sant Martí”. El portaveu del Pla de l’Aigua va assegurar que n’hi ha alguns que “estan dormint al ras des de l’estiu i escullen aquests llocs per estar junts, perquè no volen dormir a l’alberg Jericó ni que els serveis socials els atenguin”.

Per la seua part, la plataforma Fruita amb Justícia Social va criticar a les xarxes socials que hi hagués “gent dormint al carrer a zero graus” i va demanar explicacions tant a l’alcalde, Miquel Pueyo, com a la regidora de Serveis Socials, Regina Cairol. L’entitat va assenyalar que bona part dels sensesostre són “persones d’origen estranger que poden emmalaltir molt greument”. Per això, va tornar a exigir que hi hagi un alberg municipal “i tenir un protocol d’acollida més efectiva amb el pla iglú”.

Pernocten en diversos llocs com al carrer Lluís Besa, la Casa de Fusta o la plaça de l’Ereta

La presència de gent dormint als carrers del Barri Antic és una problemàtica que afecta aquesta zona de la ciutat des de fa anys i que s’accentua a l’estiu, coincidint amb la campanya de la fruita. Tant les entitats com veïns han demanat diverses vegades un alberg.

tracking