SEGRE

Deixen en llibertat els quatre joves que seguien empresonats pels disturbis a Lleida

Els advocats van al·legar ahir a l'Audiència que no hi ha risc de fuga ni de reiteració delictiva

Concentració dijous davant dels jutjats de Lleida en suport als empresonats pels aldarulls a Lleida.

Deixen en llibertat els quatre joves que seguien empresonats pels disturbis a LleidaItmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha revocat la presó provisional per als quatre joves que encara seguien empresonats pels disturbis que hi va haver a la capital del Segrià el passat 18 d’octubre a les protestes postsentència del procés, segons ha anunciat Advocacia per la Democràcia. Les defenses dels quatre detinguts van demanar aquest dijous la posada en llibertat al·legant que no es presenta el risc de fuga ni el de reiteració delictiva, dos dels motius pels quals el jutge d’instrucció va decretar-los l’ingrés preventiu a la presó el passat 20 d’octubre.

Els quatre empresonats que aquest divendres han quedat en llibertat són Amadeu Roca (Artesa de Segre), Ionut Remus Bercea (Anglesola) i els veïns de Lleida Mohamed i Othmane. Els quatre tenen entre 18 i 21 anys i són investigats per presumptes desordres, danys i atemptat a l’autoritat.

Albert Martí, empresonat pels aldarulls que hi va haver quatre dies abans, va sortir dimarts en llibertat després de més d’un mes a la presó acusat de trencar-li el braç a un mosso durant els altercats.

La fiscalia acusava els quatre joves de delictes públics, danys i atemptat a l'autoritat, considerava els fets de "molt greus" i demanava que seguissin en presó provisional. L'Audiència de Lleida, però, conclou que aquesta mesura de privació de llibertat no es pot basar només en l'existència d'indicis sobre la comissió d'un delicte ja que té com a objectiu evitar la reiteració delictiva o el risc de fugida.

Així, la Sala considera que, "si bé poden derivar-se conseqüències penals que derivin en la celebració d'un judici, no es pot justificar una mesura cautelar caracteritzada per l'excepcionalitat i la subsidiarietat". A més, afegeix, cap dels joves té antecedents penals i actualment no hi ha risc de reincidència ja que "no s'aprecia en aquest moment, després d'un mes, un escenari com aquell en què es van produir els incidents". "Hi ha una incidència evident menor en la vida pública de la ciutat de les protestes en el context de les quals es van produir els fets", recull la interlocutòria.

tracking