SEGRE

La Paeria tallarà carrers durant tres nits per reparar paviment afectat en els disturbis de l'octubre

Entre dilluns 25 i dijous 28 a Balmes, Rambla d'Aragó i les avingudes Catalunya, Madrid, Blondel i de les Garrigues

Imatges dels disturbis de la nit de dimecres

Guerrila urbana a LleidaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida ha anunciat aquest divendres que la setmana vinent tindran lloc diverses actuacions de millora en el paviment que comportaran afectacions importants al trànsit en carrers principals de la ciutat. La més important es produirà durant tres nits consecutives, entre dilluns 25 i dijous 28, en horari de 21.00 a 7.30 h, i tindrà com a objectiu arranjar el paviment que va quedar malmès per la crema de contenidors a l'octubre, durant els aldarulls posteriors a les protestes per la sentència del procés.

La previsió és que la nit de dilluns 25 a dimarts 26 es treballi en el tram del carrer Balmes i la Rambla d'Aragó i les avingudes de Catalunya, Madrid i Blondel. Inicialment, es tallarà totalment el pas entre la plaça Ricard Viñes i Lluís Companys, tot i que es permetrà creuar de forma transversal per entrar i sortir del Centre Històric. A partir de les 21.00 h es produirà el desviament de les línies d'Autobusos de Lleida que circulen per aquestes vies, afectant a les parades de Universitat i Hisenda, que quedaran anul·lades.

Quan s'acabi de treballar en aquest tram, s'obrirà el pas per la Rambla. Els operaris se centraran en el següent tram, situat a l'avinguda de Catalunya, al costat de l'encreuament amb el carrer Acadèmia. Aquest punt quedarà tallat també aleshores al trànsit, desviant els vehicles per la Rambla d'Aragó, ja reoberta, i per Acadèmia.

A continuació, les tasques es centraran en la façana fluvial, a les avingudes de Madrid i Blondel, entre el pont de la Universitat i el Pont Vell. Aquest tram quedarà tallat tot i que en la mesura del possible, segons l'ajuntament, s'intentarà obrir el pas als autobusos i deixar sortir els vehicles del pàrquing de Blondel.

La nit de dimarts 26 a dimecres 27 les obres se centraran a l'avinguda de les Garrigues, entre el carrer Agustins i el Pont Vell (fins a la plaça Agelet i Garriga). El tall de trànsit impedirà doncs creuar el Pont Vell, però es permetrà travessar l’avinguda de les Garrigues de forma transversal.

La tercera nit, de dimecres 27 a dijous 28, quedaran per fer altres zones més petites i de menor afectació al trànsit. Es faran talls puntuals per reparar els carrers Saracíbar, Trinitaris, l’avinguda de València i l’avinguda del Segre (en sentit Pardinyes).

En total, s'actua sobre uns 25 punts dispersos pel centre de la ciutat, tot i que l'actuació també s'aprofitarà per fer petits arranjaments en altres trams de paviments pròxims que estaven malmesos.

La Paeria avisa que aquesta previsió horària i de talls pot patir modificacions en funció del desenvolupament dels treballs.

Les tasques aniran a càrrec de l’empresa B. Biosca, adjudicatària del pla de manteniment.

tracking