SEGRE

URBANISME HABITATGE

Les obres de les torres de la Llotja, parades

La construcció del pàrquing ha quedat paralitzada a l’haver-hi una línia de mitjana tensió al subsòl || Endesa la retirarà, però tardarà entre dos i cinc mesos

El solar en què s’edificaran les torres de la Llotja, sense maquinària ni obrers ahir al matí.

El solar en què s’edificaran les torres de la Llotja, sense maquinària ni obrers ahir al matí.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres de construcció de les torres de la Llotja, dos edificis de 21 plantes amb 196 habitatges a Pardinyes, que van començar el mes de juny, porten uns dies paralitzades a l’espera que Endesa retiri un cable de mitjana tensió que està cinc metres per sota del terreny sobre el qual s’edificaran els blocs. Segons van informar fonts pròximes a la promotora, “durant les obres per fer la paret del pàrquing subterrani, al costat del pont de Pardinyes, s’ha detectat un cable elèctric al subsòl que està en funcionament”. Per això, la constructora ha paralitzat les obres i han sol·licitat a Endesa que desconnecti i retiri el cable. No obstant, van assenyalar que aquesta actuació “pot tardar entre dos i cinc mesos i fins que no es tregui no es podrà reprendre l’obra, ja que el primer que es construirà serà el pàrquing de les dos torres”.

Per la seua part, un portaveu d’Endesa va assenyalar que “el 4 d’abril el contractista de l’obra ja ens va notificar que hi havia un cable que passava per sota del terreny i que la línia s’havia de desplaçar”. No obstant, no va precisar quant temps costarà desconnectar i retirar la línia, però va recalcar que “l’actuació la portarà a terme Endesa, però serà la constructora la que haurà d’assumir el cost tant de l’excavació com del desplaçament de la línia”.

Malgrat aquest contratemps, tant la companyia elèctrica com fonts de la constructora van precisar que aquesta era “una demora contemplada dins del calendari d’obres”. Està previst que la primera torre estigui acabada d’aquí a dos anys i immediatament després comencin les obres de la segona.

tracking