SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per agredir a Lleida un jove que el molestava per fer soroll

Li va clavar una bufetada que va causar a la víctima lesions per les quals va tardar dos setmanes a recuperar-se || Li imposen 420 euros de multa i 620 d’indemnització

Imatge dels jutjats de Lleida, al Canyeret.

Imatge dels jutjats de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un acusat d’agredir un jove que el molestava pel soroll que feia mentre era a la via pública. La sentència confirma la pena imposada en primera instància i li imposa una multa de 420 euros per un delicte de lesions.

Segons la resolució, que rebutja el recurs de la defensa al considerar que la pena imposada és proporcionada a l’acció delictiva, l’ara condemnat va baixar al carrer des del seu domicili per recriminar a uns joves que feien soroll i no el deixaven dormir. Un d’ells, li va clavar una bufetada que li va causar a la víctima diverses lesions, com una contusió a una orella, que van tardar catorze dies a curar-se. Així mateix, la sentència assenyala que l’acusat es va adreçar als joves amenaçant-los de “tirar-los una pedra”.

El condemnat va baixar al carrer des del seu domicili per recriminar a uns joves que fessin soroll

Segons l’Audiència, la pena imposada pel jutjat d’Instrucció “troba perfecta justificació en la gravetat dels fets” i “la intensitat de l’agressió desplegada pel denunciat”. La defensa sol·licitava una pena mínima per un delicte de lesions i que es rebaixés la quota de la multa al considerar-la excessiva, arguments que l’Audiència rebutja al considerar que són proporcionals a l’agressió comesa pel processat. A banda de la multa de 420 euros, la sentència afirma que l’acusat ha d’abonar una indemnització de 650 euros a la víctima per les lesions. La resolució és ferma.

Pel que fa a les molèsties per soroll, l’Audiència de Lleida va condemnar a l’abril a sis mesos de presó un veí de Sidamon per sotmetre els veïns a un “assetjament acústic implacable”.

El tribunal va rebutjar el recurs presentat per l’acusat contra la sentència imposada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida i li va imposar sis mesos de presó per un delicte contra la integritat moral. També li va prohibir aproximar-se a menys de dos-cents metres dels perjudicats, del seu domicili, el seu lloc de treball o qualsevol altre lloc on es trobessin durant quatre anys.

Vora 200 denúncies per conductes incíviques aquest any

La Policia Local ha imposat en el que va d’any un total de 198 denúncies contra ciutadans per actes incívics, la qual cosa representa una mitjana d’una multa al dia. Es tracta d’infraccions que inclouen el consum d’alcohol a la via pública, fer les necessitats fisiològiques al carrer, molestar juganta la pilota o pertorbar el descans dels veïns. En aquest últim apartat, han interposat quaranta-cinc denúncies aquest any per causar molèsties a altes hores de la nit amb la música alta, lladrucs de gos o festes. L’últim d’aquests casos es va registrar el passat 17 de novembre, quan diversos veïns van alertar la Guàrdia Urbana d’una festa en un pis del passeig de Ronda. Fins al lloc es va traslladar una patrulla de la Policia Local que, després de comprovar els fets, va multar el propietari.

tracking