SEGRE

BARRIS SERVEIS SOCIALS

Balàfia demana deixar d'usar ja el local social com a alberg

L’entitat veïnal remarca que aquest servei “interfereix” en les seues activitats || El govern diu que busca una alternativa

Imatge d’arxiu d’una activitat a la sala d’actes del local.

Imatge d’arxiu d’una activitat a la sala d’actes del local.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’associació de veïns de Balàfia reclama a la Paeria que ja deixi d’utilitzar la sala d’actes del centre cívic del barri com a alberg en el marc del pla Iglú (allotjament nocturn per a persones sense sostre quan baixen les temperatures), que va iniciar el dia 14 passat, perquè no compleix les condicions adequades i “interfereix” en les activitats.

En aquest sentit es va expressar el president de l’entitat veïnal, Toni Baró, després que el govern municipal els comuniqués ahir a la tarda que encara no han trobat una ubicació alternativa.

“Som solidaris amb els desfavorits, però demanem que s’ofereixin serveis més adequats”

La junta de l’associació va remarcar que “cap persona no hauria de dormir al carrer i creiem que el pla Iglú és una necessitat i una obligació”, però va subratllar que el centre cívic “no reuneix un mínim de condicions exigibles”. Per això, demanen la reubicació d’aquest servei “en un espai adequat”. “Balàfia és un barri solidari i compromès amb les persones més desfavorides. Demanem que se’ls ofereixin, a elles i a nosaltres, els serveis més adequats i no uns d’urgència que no es poden prorrogar més en el temps. Volem una solució ja”, va recalcar.

Tal com va publicar aquest diari, l’associació s’ha vist obligada a reprogramar activitats. “Per resoldre de manera temporal un problema se n’ha creat un altre, ja que està interferint en el funcionament habitual de moltes activitats que es fan al llarg de la setmana”, va indicar l’entitat veïnal, i va detallar que “s’han hagut d’anul·lar i/o resituar activitats a partir de les 21.00 i també s’han produït interferències amb les activitats programades a primera hora del matí”.

També s’han hagut de resituar esdeveniments previstos el cap de setmana i ha “distorsionat el funcionament general del centre cívic, lloc de trobada i reunió de diversos col·lectius i entitats”. Recorda que el servei de cafeteria “ha vist reduir dràsticament la seua concurrència”.

Per la seua part, l’edil de Participació, Elena Ferre, va dir que continuen buscant una alternativa i va considerar que l’afectació a les activitats del centre ha estat puntual.

tracking