SEGRE

COMERÇ GRANS SUPERFÍCIES

Els promotors de Torre Salses volen començar obres el 2020 i obrir el 2022

Asseguren que “no hi ha marxa enrere” i confien que hi haurà acord amb la Paeria || Els promotors del parc comercial de Torre Salses volen començar les obres del complex l’estiu del 2020 per obrir, a tot estirar, el 2022. Asseguren que, per la seua part, el projecte tira endavant i “no hi ha marxa enrere”, i es van mostrar confiats que la Paeria donarà llum verda als últims serrells pendents perquè “és el millor per a la ciutat”.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els promotors del parc comercial de Torre Salses volen començar les obres del complex l’estiu del 2020 per obrir, com a molt tard, el 2022. Així ho va assegurar ahir el responsable de comunicació, màrqueting i relacions institucionals d’Eurofund –que impulsa aquesta iniciativa juntament amb el fons inversor francès Frey–, Salvador Arenere, que va destacar que aquest complex comercial tindrà un impacte econòmic per a l’economia lleidatana de 190 milions d’euros a l’any i generarà 1.100 llocs de treball. Malgrat que l’ajuntament no dóna suport a la construcció d’aquest complex, Arenere es va mostrar confiat que s’arribarà a un acord. “Crec que els magnífics regidors de la Paeria volen el millor per a la seua ciutat i els seus habitants. Ells saben que hi ha una preocupació amb l’atur, una fuga de venda física, i voldran el millor per a la seua ciutat, és de sentit comú”, va manifestar Arenere, que va recordar que el consistori percebria 8,4 milions d’euros a l’any en impostos, taxes i llicències comercials. “Per a nosaltres és un procés que no té marxa enrere”, va sentenciar el director d’Eurofund Madrid, Ion Saralegui.

Ho van dir durant la presentació als mitjans del projecte, que preveu una superfície comercial de 55.500 metres quadrats, 2.510 places d’aparcament i una inversió de 100 milions per fer “un parc de mitjanes superfícies de nova generació”.

Així ho va definir Saralegui, que va posar èmfasi en el fet que “es tracta d’una inversió 100% privada i que respon a una necessitat, ja que Lleida pateix cada any una fuga de 400 milions d’euros perquè la gent comprarà en altres ciutats, a banda que cosirà tres barris de la ciutat (Cappont, Bordeta i Magraners) i revitalitzarà una zona en desús”.

Saralegui va dir que Eurofund manté el compromís de finançar el desdoblament i ampliació del vial Víctor Torres amb 1,2 milions d’euros i l’adquisició de terrenys municipals, a més d’aportar 500.000 euros per obrir un nou tram del carrer Francesc Bordalba.

Respecte als tràmits pendents abans que Torre Salses sigui una realitat, Arenere va dir que esperen que la Paeria tramiti la modificació del pla d’urbanització i reparcel·lació de Torre Salses, que està en fase d’al·legacions i que, una vegada la rebin, “demanarem la llicència comercial i la d’obres per començar l’estiu del 2020”.

La Paeria ha aprovat la modificació puntual del Pla General Municipal i del pla parcial SUR 42, per la qual cosa només falta aprovar el pla de reparcel·lació.

Compromís per finançar el bus fins al parc El director d’Eurofund Madrid, Ion Saralegui, va dir que la promotora s’ha compromès a finançar “durant els primers 10 anys” el transport públic que connectarà Torre Salses amb el centre de la ciutat. Aquesta actuació, comportarà l’ampliació de la línia L-7 amb vuit parades més. També va dir que habilitaran un trenet perquè vagi de Torre Salses al centre de Lleida. Els promotors van afegir que el complex de Torre Salses, a banda de comerços, tindrà establiments dedicats al lleure, com per exemple un cine, i a la restauració.

Suport del 80% dels veïns, segons una enquesta El 80% dels lleidatans creu que el projecte de Torre Salses és positiu o molt positiu, mentre que un 60% el considera necessari per a la ciutat. Aquestes són les principals conclusions de l’enquesta que la consultora GFK ha fet les últimes setmanes a 700 veïns de la capital. Un altre 85,2% creu que ajudarà a reduir l’atur a la ciutat i un 80% que tindrà un impacte positiu per al comerç i els barris limítrofs. Precisament, a la presentació van acudir els presidents veïnals de Cappont, la Bordeta i els Magraners.

Els promotors de Torre Salses volen començar obres el 2020 i obrir el 2022

Els promotors de Torre Salses volen començar obres el 2020 i obrir el 2022

Els representants d’Eurofund, ahir en la presentació del complex de Torre Salses a la Llotja.

Els representants d’Eurofund, ahir en la presentació del complex de Torre Salses a la Llotja.MAGDALENA ALTISENT

tracking