SEGRE

TRIBUNALS FRAU

Un acusat de defraudar 600.000 € amb falsos contractes, fugit

Ordre de cerca i captura després que la setmana passada no es presentés en el judici || L’empresari s’enfronta a una petició de 7 anys de presó

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha dictat una ordre de recerca, detenció i ingrés a la presó per a l’home que havia de ser jutjat el dimecres de la setmana passada pel mateix tribunal acusat de dos delictes de frau a la Seguretat Social i falsedat documental. La Fiscalia va sol·licitar aquesta mesura després que l’empresari, que s’enfronta a una petició de set anys de presó per un presumpte frau de més de 600.000 euros a la Seguretat Social, no comparegués en el judici, que es va haver de suspendre. L’altre acusat sí que hi va assistir.

El processat, que podria ser a l’estranger, està acusat amb un altre empresari de crear una empresa fictícia per contractar treballadors amb l’objectiu que aquests poguessin sol·licitar prestacions d’atur.

Acusats de no ingressar les quotes de 342 treballadors i de simular 37 contractes per cobrar l’atur

En el seu escrit d’acusació, el Ministeri Públic els acusa de dos delictes contra la Seguretat Social i d’un altre de falsedat documental.

Segons la Fiscalia, entre els anys 2014 i 2016 els acusats mai van ingressar a la Seguretat Social les quotes d’afiliació referents a 342 treballadors de l’empresa, la qual cosa suposa que van defraudar a l’Estat un total de 607.874 euros.

Així mateix, segons el mateix escrit, en el mateix període de temps els dos acusats van simular la contractació de 37 persones, que van donar d’alta a la Seguretat Social perquè poguessin cobrar la prestació d’atur. D’aquests, quinze van arribar a percebre el subsidi per un import total de 50.000 euros. A banda de la pena de presó que sol·licita la Fiscalia per a cada un, el Ministeri Públic demana que s’imposi als dos acusats una multa de 703.600 euros i que indemnitzin la Seguretat Social amb el mateix import que suposadament va ser defraudat, més els interessos corresponents.

En el cas que es localitzi i es detingui l’home, l’Audiència haurà de fixar novament el judici. Tanmateix, tot apunta que la vista oral no se celebrarà, almenys, fins a l’any que ve.

La Urbana deté dos homes escapats de la justícia La Guàrdia Urbana de Lleida va detenir diumenge dos homes de 26 i 38 anys que tenien en vigor sengles ordres de cerca i captura de jutjats lleidatans. L’individu de 26 anys va ser arrestat a les 2.00 hores al passatge Pompeu durant un control de documentació. Tenia pendent una ordre de detenció per un delicte de robatori. També va ser denunciat administrativament perquè li van trobar una dosi de cocaïna, que li va ser decomissada. Per la seua part, l’home de 38 anys va ser detingut a les 15.30 hores al carrer Joan Baget en un altre control de documentació. Després de comprovar-ne la identitat, els agents li van comunicar que havien de procedir a detenir-lo per un delicte d’amenaces. L’individu va intentar fugir però els urbans van aconseguir evitar que s’escapés.

tracking