SEGRE

BARRIS VIVENDA

La factura de l'aigua s'ha multiplicat per set en un bloc amb okupes de Lleida

Denuncien incivisme i agressions verbals

Façana de l’edifici del passatge Miquel Aragonès.

Façana de l’edifici del passatge Miquel Aragonès.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comunitat de veïns del bloc número 5 del passatge Miquel Aragonès, a la Bordeta, ha presentat una demanda al jutjat d’instrucció número 1 contra una entitat bancària propietària d’un dels habitatges “per haver-se multiplicat la factura de l’aigua comunitària des que el mes d’abril passat van entrar uns okupes al seu pis”. Segons un dels veïns, “habitualment paguem uns 180 euros cada dos mesos i des de l’abril la factura ha pujat fins als 1.300”.

El bloc té dos plantes amb dos habitatges en cada una. “Van entrar-hi a l’abril i a l’estiu hi va arribar a haver fins a 25 persones al pis, que embrutaven i feien malbé espais comuns, ens agredien verbalment i la ruptura del seu bidet va causar danys al meu habitatge”, va explicar un dels veïns.

La comunitat afirma que la factura de l’aigua era de 180 euros i “des de l’okupació ha pujat als 1.300”

En la demanda, afirmen que “hem instal·lat càmeres de vigilància davant de la sensació d’inseguretat, a banda de sol·licitar la intervenció de la Urbana” i que “els inquilins abusen dels serveis comuns, mentre que el propietari no ens atén”. De fet, expliquen que “Aigües de Lleida va informar d’anomalies després d’haver-se incrementat el consum d’aigua”.

Així, sol·liciten al jutjat “que el propietari respongui a la diferència econòmica sobre les factures i pagui les videocàmeres”. A més, un dels veïns va explicar que “fins i tot em tiren escombraries a la meua terrassa i he arribat a patir arítmies cardíaques”. Tot i així, va dir que l’ajuntament els va informar que “el propietari va denunciar l’okupació il·legal i que espera recuperar el pis”.

Per la seua part, la presidenta de veïns de la Bordeta, Mari Carmen Guerrero, va afirmar que “existeix una màfia que lloga de manera irregular pisos buits”.

tracking