SEGRE

COMERÇ EXPANSIÓ

La Paeria afirma que els tràmits per a Torre Salses “no seran ràpids”

Postius reafirma l’aposta del govern tripartit pel pla de l’estació || Remarca que el seu model és que les noves implantacions siguin cèntriques

Vista d’una part dels terrenys del parc comercial de Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta.

Vista d’una part dels terrenys del parc comercial de Torre Salses, entre els Magraners i la Bordeta.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’endemà que els promotors del parc comercial de Torre Salses anunciessin la seua intenció de començar les obres l’estiu del 2020 per obrir el 2022, el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Toni Postius, va reafirmar l’aposta de la Paeria per un altre projecte comercial: el pla de l’estació. De fet, un dels eixos del pressupost de l’any que ve és precisament “fer viable el pla de l’estació” i no preveu cap partida d’inversió per a la construcció del vial Víctor Torres d’accés a la zona de Torre Salses.

Sobre aquest projecte, va dir que “les iniciatives privades com la que es va presentar ahir [per dilluns] segueixen el seu curs i, per tant, no ens correspon a nosaltres decidir si el projecte tira endavant o no perquè estem en fase de resolució d’al·legacions, que ho fan els tècnics”, va indicar Postius.

Va recordar que es van presentar més de 600 al·legacions, “que estan analitzant tècnicament Urbanisme i la regidoria de Participació Ciutadana i Lluita contra la Corrupció; l’EMU va formular al·legacions perquè hi havia qüestions que no quadraven i ara estem en fase de resolució”. “Els tècnics diran si algunes prosperen o no i això només és l’inici de tota una tramitació que ja vaig dir que ni és ràpida ni immediata. Estem en una fase molt incipient”, va subratllar.

Així mateix, va voler “deixar molt clar que el nostre model comercial passa perquè els equipaments comercials que han de venir a la ciutat ho facin a zones cèntriques, on generin consensos com és el pla de l’estació, i sinergies amb el comerç de proximitat que tenim als barris”. En tot cas, va apuntar que “no es contraposa una cosa amb l’altra”, amb referència als dos plans.

Va remarcar que el pla de l’estació “és un projecte comercial i urbanístic que està encallat fa més de quinze anys i que la iniciativa pública ha de ser la que el desencalli, des del punt de vista comercial i urbanístic perquè s’ha d’acabar de cosir Pardinyes amb el centre de Lleida, dinamitzar la rambla Ferran, Anselm Clavé, Príncep de Viana i la zona de darrere de l’estació. Apostar per resoldre aquest pla passa per dedicar esforços i energia i recursos per fer-lo viable”, va incidir.

tracking