SEGRE

ECONOMIA ELS COMPTES DEL 2020

La Paeria retalla el seu pressupost un 2,7% i el govern acusa l'anterior d'inflar ingressos

És de 164,3 milions, 4,5 menys que el de l’actual exercici || Pueyo afirma que “el deute i la ficció pressupostària no surten gratis” i assegura que recaptaran menys en IBI i plusvàlua del que es preveia

Anna Campos, Jordina Freixanet, Miquel Pueyo, Montse Pifarré, Toni Postius i Sergi Talamonte van presentar ahir els pressupostos.

Anna Campos, Jordina Freixanet, Miquel Pueyo, Montse Pifarré, Toni Postius i Sergi Talamonte van presentar ahir els pressupostos.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pressupost de la Paeria per al 2020 serà de 164.333.353,60 euros, que suposa 4,5 milions menys que el de l’actual exercici (-2,7%), i la partida que més cau és la d’inversions, que passa dels 13,1 milions del 2019 a només 5,1, segons va anunciar ahir el govern d’ERC, JxCat i el Comú, que va acusar l’anterior del PSC de pressupostar els ingressos a l’alça i les despeses a la baixa. “És un pressupost de contenció, realista tant en la previsió d’ingressos com en la de despeses, però que obre la porta a un model de gestió responsable, transparent i eficaç”, va afirmar l’alcalde, Miquel Pueyo, i va afegir que dedicaran l’any a “posar en ordre i reconèixer els dèficits i el deute heretat”, de 175 milions. “La contenció tindrà uns efectes sobre gairebé tots els serveis de la Paeria. El deute i la ficció pressupostària no surten gratis i tindran un efecte sobre les entitats i associacions, encara que ja hem reduït despeses supèrflues”, va advertir.

Va remarcar que “si fem trampa en la previsió d’ingressos, els números no sortiran” i va afirmar que a la primavera presentaran un pla d’acció municipal. Va advocar per un “exercici de responsabilitat per recuperar la bona salut de les finances municipals”.

Aposta pel “microurbanisme” en lloc de per “obres faraòniques”

La tinent d’alcalde de Recursos Municipals i Hisenda, Montse Pifarré, va assegurar que la liquidació pressupostària d’aquest any mostrarà uns ingressos 1,2 milions inferiors als previstos en IBI i 1,5 menys en plusvàlua, xifres que demostraran que els comptes del 2019 “eren irreals”. Va afegir que no estava previst el cost real d’algunes partides i que els 6 milions previstos en venda de solars s’han quedat en 150.000 euros.

Va assenyalar que han pressupostat 2,5 milions menys d’ingressos el 2020 en plusvàlua i 1,6 per venda de solars. En canvi, el govern incrementa la partida de personal de 57,5 a 62,5 milions, va assenyalar la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, al preveure els 32 nous agents de la Guàrdia Urbana, l’augment salarial previst, la incorporació de 92 treballadors de serveis socials a la plantilla i a pressupostar per a tot l’any treballadors de reforç i substitucions, i no només per a 9 mesos, com asseguren que va fer el govern anterior. Freixanet va indicar també que el 2020 s’aprovarà la Relació de Llocs de Treball i negociaran el nou conveni col·lectiu i va subratllar que seran “acurats amb la gestió del capítol de personal, sobretot de les absències no justificades, les jubilacions i la revisió del complement de productivitat amb criteris objectius”.

D’altra banda, el tinent d’alcalde d’Habitatge i Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va assenyalar que espera ampliar la recollida porta a porta l’any vinent i la borsa de pisos socials, entre altres qüestions, i l’edil Anna Campos va destacar les polítiques per al desenvolupament industrial, turístic i comercial de la ciutat.

tracking