SEGRE

SALUT EQUIPAMENTS

Nou TAC a l'Arnau més ràpid i amb menys radiació

Substituirà un dels dos que té ara, que ha quedat obsolet || L’ICS assegura que donarà resposta a la pressió assistencial

Imatge d’arxiu d’un TAC a la unitat de Radiologia.

Imatge d’arxiu d’un TAC a la unitat de Radiologia.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova comptarà amb un nou TAC d’última generació que permetrà obtenir una millor qualitat d’imatge amb menys dosi de radiació en el pacient i reduirà el temps d’exploració per sessió. La seua adquisició es troba a concurs per part de l’Institut Català de la Salut (ICS), que ha decidit comprar-ne un per a l’Arnau i un altre per a l’hospital Germans Trias per 2.597.182 euros, IVA inclòs. La compra és conjunta per aconseguir aplicar economies d’escala.

Segons l’ICS, “el TAC ha de poder realitzar estudis d’alta complexitat i donar resposta adequada a la pressió assistencial que rep el Servei de Diagnòstic per a la Imatge de l’Arnau, que només disposa de dos d’aquests equipaments, actualment amb temps d’ocupació complet”.

El nou equip serà de 128 talls i en substituirà un d’antic de 16 talls i que és “obsolet”, segons l’Arnau. El major nombre de talls permet fer exploracions més complexes, ràpides i de més prestacions. Els talls són la capacitat de generar imatges per volta i al tenir unes velocitats de gir més ràpides i detectors de més amplada permetrà reduir el temps per cada sessió.

Firmes per fixar per llei “un preu just” per a medicaments Diverses organitzacions i professionals han posat en marxa una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) anomenada Medicaments a un preu just, l’objectiu de la qual és canviar el sistema actual de fixació de preus dels medicaments, impulsar mesures de transparència entre els principals agents sanitaris i la creació d’un fons d’investigació i formació independent. Ahir mateix van començar la recollida de les 500.000 firmes necessàries davant del Congrés dels Diputats per tramitar aquest projecte legislatiu. Les entitats promotores compten amb un termini de set mesos, prorrogable per uns altres tres, i asseguren que amb aquesta ILP busquen “vetllar per la salut de la població”, així com garantir “la sostenibilitat del Sistema de Salut”.

tracking