SEGRE

L'ajuntament de Lleida apuja a 90.000 euros el sou del nou gerent

El govern municipal modifica el cartipàs per augmentar el seu complement específic

La façana del Palau de la Paeria.

El Superior de Justícia dóna la raó a la Paeria en una demanada per justificants de subvencionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern municipal ha modificat per segona vegada en cinc mesos el cartipàs per incrementar el sou del nou coordinador general i econòmic, Josep Maria Sentís, que s’incorporarà al gener, com va avançar aquest diari. En concret, el complement específic per a aquest càrrec passa de 2.906,52 euros a 4.289,35, la qual cosa suposa que la seua retribució bruta, incloent-hi el sou base i el complement de destinació, rondarà els 90.000 euros, import molt similar al que percebia com a gerent de la Universitat de Lleida, i superarà en més de 23.000 euros el de l’alcalde. El nou cartipàs també preveu que els directors del Museu Morera, el Teatre de l’Escorxador i l’Auditori deixin de ser càrrecs de confiança i passin a la plantilla municipal, i crea un altre càrrec de coordinador tècnic.

La tinent d’alcalde de Govern Obert, Jordina Freixanet, va defensar que buscaven un coordinador econòmic “de primera línia i la persona que hi encaixava era ell [Sentís] i hem adequat la retribució que raonablement tindria en qualsevol altra administració pública”. Així mateix, va argumentar que en conjunt redueixen de 25 a 23 els càrrecs de confiança, malgrat que la llei permet a la Paeria tenir-ne fins a 27. Va afirmar que l’anterior cartipàs ja preveia passar a plantilla pública els directors d’equipaments culturals “en el menor temps possible quan la Generalitat o l’Estat desenvolupessin la normativa”. “No ho han fet, però corregim l’anomalia perquè érem l’únic ajuntament del món amb figures tècniques nomenades a través del cartipàs”, va indicar.

Per a aquestes places, que seran del grup A1 de lliure designació, convocaran un concurs i els candidats hauran de presentar un projecte. Sobre el nou càrrec de confiança, va dir que serà un “assessor expert en polítiques concretes” (no va detallar quins) que no té per què ser ocupat ja. Va assegurar que els canvis “no desestabilitzen la partida del pressupost per a eventuals".

tracking