SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

La Paeria denuncia davant la Fiscalia la gestió del Club Banyetes per tres suposats delictes

El nou govern acusa de tràfic d’influències, apropiació indeguda de la marca i extorsió o suborn el creador i exgestor de l’entitat || No descarta que hi pugui haver més persones implicades

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet (centre), amb les edils Elena Ferre (dr.) i Sandra Castro (esq.).

La tinent d’alcalde Jordina Freixanet (centre), amb les edils Elena Ferre (dr.) i Sandra Castro (esq.).S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria va presentar aquest dimecres davant del Ministeri Fiscal i l’Oficina Antifrau de Catalunya una denúncia contra la gestió del Club Banyetes entre el 2006 i el 2019 al considerar que hi va haver una sèrie d’irregularitats que poden ser constitutives de tres delictes: tràfic d’influències, apropiació indeguda de la marca i extorsió o suborn, segons la regidora de Participació i Lluita contra la corrupció, Elena Ferre. Malgrat que no van dir el seu nom, el principal acusat és el professor Jesús Costa, que va crear el Caragol Banyetes i va dirigir el club quan estava al capdavant de la Fundació del Paisatge Urbà i va ser gerent de la Fundació Teatre de la Llotja.

No obstant, Ferre no va descartar que hi hagués més persones implicades d’anteriors governs i va demanar que la justícia investigui i “s’aclareixin totes les responsabilitats polítiques que han permès, autoritzat i impulsat les actuacions que es reproven”.

Sobre el presumpte tràfic d’influències, Ferre va explicar que s’hauria comès “perquè el creador del Banyetes pogués obtenir un lloc de treball creat específicament per a ell el juliol del 2005 a la Paeria, des del qual no només es va gestionar la creació del club, sinó que sent treballador públic va dur a terme els treballs de registre de la marca al seu nom”. El segon possible delicte, l’apropiació indeguda de la marca, seria perquè, “després d’ocupar aquest lloc d’empleat a la Paeria, va dur a terme la gestió del club des de la gerència de la Fundació del Paisatge Urbà i de la Fundació del Teatre de la Llotja”, segons Ferre. Va afegir que “des del 2006 fins al 2019 aquesta persona va rebre 810.401,05 euros que reclamava directament de les arques municipals per al club”, i el govern dubta que tots aquests diners s’haguessin destinat a aquesta finalitat. Finalment, Ferre va afirmar que hi ha una possible concurrència de delictes contra l’administració pública a partir “del moment en què decideix explotar la marca onerosament i exigir 42.000 euros anuals a l’única empresa adjudicatària del contracte, per la qual cosa s’apunta un possible delicte d’extorsió o suborn”.

Per la seua part, la segona tinent d’alcalde, Jordina Freixanet, va dir que “ara no podem fer ús del Club Banyetes sense pagar un peatge de 42.000 euros i no estem d’acord que un club que era dels nens de Lleida se l’apropiï una persona per fer negoci, hem vingut a aixecar totes les catifes i corrupteles”. Va advertir, a més, que “aquest no és l’únic cas que portarem a la justícia”.

Aquesta denúncia judicial arriba després que la setmana passada l’edil d’Educació, Sandra Castro, anunciés que la Paeria tancaria el club al considerar que el seu cost, 286.000 euros anuals, era massa elevat.

tracking