SEGRE

SERVEIS ANÀLISI

Lleida, la cinquena capital amb el preu mitjà de l'aigua més car

Segons Facua, i la Paeria replica que revisaran la concessió per abaratir costos

Facua compara el preu de l’aigua de 53 ciutats espanyoles.

Facua compara el preu de l’aigua de 53 ciutats espanyoles.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida és la cinquena capital de tot l’Estat amb el preu mitjà de l’aigua més car, 37,40 euros al mes, segons un estudi elaborat per Facua Consumidores en Acción sobre les tarifes del subministrament domiciliari d’aigua el 2019 a cinquanta capitals de província espanyoles, a més de Santiago de Compostel·la, Gijón i Melilla. Aquest import inclou el proveïment i el sanejament, però no l’IVA, i el rànquing l’encapçala Barcelona, amb un preu de 46,89 euros mensuals, i el segueixen Múrcia (38,86), Tarragona (37,71) i Huelva (37,50). En canvi, a l’altre extrem se situen Lleó, amb només 5,49 euros al mes, Lugo (13,36), Sòria (13,69) i Sant Sebastià (14,04).

El mateix informe determina que a Lleida el preu per un consum de 10 m³ amb comptador individual de 13 mm és de 20,02 euros mensuals, cost que situa la capital del Segrià al novè lloc de la classificació, que encapçala Múrcia amb 28,43 euros al mes i tanca Lleó, amb 2,29. Així mateix, Lleida és al tercer lloc de preu més car per un consum de 20 m³.

El primer tinent d’alcalde Toni Postius va afirmar que “som conscients que la concessió d’Aigües de Lleida comporta que el preu de l’aigua sigui elevat” i va remarcar que els grups que formen el govern (ERC, JxCat i el Comú) es van comprometre abans de les eleccions a “revisar a fons el contracte per intentar abaratir costos i garantir als lleidatans que tinguin un accés universal a l’aigua a un cost raonable”. Així mateix, va recordar que a través d’aquesta concessió s’han efectuat inversions per millorar la xarxa per valor de 40 milions entre 1994 i 2012 i de 60 milions per a la portada d’aigua de la Mancomunitat de Pinyana, “que es repercuteixen a la tarifa”.

tracking