SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

Fiscalia investiga la denúncia de la Paeria sobre la gestió del Banyetes

L’escrit destaca que Costa va registrar la marca quan ja era treballador municipal

Foto d’arxiu de Costa.

Foto d’arxiu de Costa.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia ja ha obert diligències després de rebre dimecres la denúncia de l’equip de govern de la Paeria sobre tres presumptes delictes en la gestió del Club Banyetes entre el 2006 i el 2019. Així ho van assegurar fonts judicials, després que la denúncia atribueixi Jesús Costa, creador del Banyetes i exgestor del club, els possibles delictes de tràfic d’influències; apropiació indeguda de la marca i desviació i malversació de diners públics en benefici propi; i concurrència de delictes contra l’administració pública.

La denúncia, a què ha tingut accés SEGRE, explica que Costa va firmar el juliol del 2005 amb el llavors alcalde Ros la cessió dels drets del dibuix sense ànim de lucre per a campanyes educatives de la Paeria. Que just després el consistori va crear la plaça de cap d’Infantesa, que va assignar al mateix Costa. Subratlla que l’abril del 2006, quan ocupava aquest lloc i una de les seues funcions era impulsar el Club Banyetes, va registrar al seu nom aquesta marca a l’Oficina de Patents i no va regularitzar “la cessió gratuïta de la mateixa”. Posa èmfasi que la marca va obtenir valor perquè la Paeria la va adoptar com a club infantil i per això entén que hi ha apropiació indeguda. També veu “acreditat” que “fent prevaler la seua relació d’amistat i amb l’objectiu de crear i impulsar el Club Banyetes [Costa] va obtenir un lloc” a la Paeria, i esmenta que “és marit de Sara Mestres”, edil del PSC des del 2007 fins al 2019.

Indica que el 2007 va ser nomenat gerent de la Fundació Paisatge Urbà i el 2009, de la de la Llotja, i va continuar gestionant el club. Detalla que el març del 2016 la junta de govern va aprovar un concurs per a la gestió del club, adjudicat a Bossa Records, i que al contracte va fer constar que, si quedava sense efecte la cessió gratuïta de la marca a la Paeria, hauria de pagar els drets d’ús. Afegeix que als tres mesos, Costa va notificar l’extinció de la cessió de la marca a la Paeria i només 8 dies després va firmar un acord amb l’empresa amb el qual se li cedia a canvi de 42.000 € anuals. Per això, apunta a un “pacte previ” entre les parts per facilitar aquest procés, que va concloure al cap de mig any que Costa deixés la Paeria al ser cessat com a gerent de Paisatge Urbà amb una indemnització de 26.411 euros. També xifra en 852.401 euros que va percebre Costa entre la seua etapa a la Paeria i per drets d’autor.

D’altra banda, Costa va dir ahir que, si guanya el cas, “prendrem les mesures necessàries contra l’ajuntament”. El seu advocat, Pau Simarro, va criticar que “encara no tenim la còpia de la denúncia ni coneixem els seus motius més enllà del que s’ha dit als mitjans”. Això sí, va assenyalar que “el que el senyor Costa ens ha explicat i documentat és incompatible amb els delictes dels quals se l’acusa”. “Ara toca que la Fiscalia ho investigui”, va sentenciar.

tracking