SEGRE

MOBILITAT NORMATIVA

Senyals a l'Eix Comercial de Lleida per limitar-hi la circulació de patinets

Estan prohibits entre les 9.00 i les 21.00 hores || Campanya de la Paeria per a “un bon ús de l’espai públic”

Operaris instal·lant un dels senyals al costat de l'IEI.

Operaris instal·lant un dels senyals al costat de l'IEI.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha començat a instal·lar senyals a l’Eix Comercial que indiquen la prohibició de circular-hi en patinet (també en bici, moto i cotxe) entre les 9.00 i les 21.00 hores. Vianants han expressat les seues queixes en reiterades ocasions pel risc que suposa la circulació d’aquests vehicles per aquesta zona. Operaris instal·laven ahir al migdia un cartell darrere l’IEI, al costat del carrer Major, i es preveu “senyalitzar els diferents accessos” a l’Eix.

Aquesta acció forma part d’una “campanya de difusió i comunicació específica entre la ciutadania per donar a conèixer la normativa de circulació de patinets i vehicles de mobilitat personal”, va indicar l’ajuntament, i va remarcar que “s’està senyalitzant quins vehicles poden circular per l’Eix d’una forma més comprensible i l’horari”. Recorda que el govern ja va afirmar que volia “incidir en la pedagogia per a un bon ús de l’espai públic d’aquests nous vehicles”.

L’ordenança determina que els patinets elèctrics poden circular pels carrils bici, zones 30, passarel·les i passejos, mentre que no poden fer-ho per les calçades de carrers que no estiguin catalogades com zones 20 o 30 ni tampoc per les voreres.

L’edil de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, destaca que “la voluntat de l’equip de govern és facilitar i donar a conèixer la normativa i que la convivència entre la mobilitat personal i els vianants sigui tan positiva com sigui possible”. El quadre de multes als usuaris de patinets, les sancions dels quals van dels 80 als 200 euros, vigeix des del mes passat, però de moment només s’està “advertint”, segons ha pogut saber aquest diari.

tracking