SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Absolt d'amenaces a una dona que deia ser la seua parella

La jutge dubta de la versió de la víctima mentre l’acusat assegura haver estat enganyat

Vistes de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.

Vistes de la comissaria de la Guàrdia Urbana de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La titular del Jutjat Penal 2 de Lleida ha absolt un acusat d’amenaçar i trencar una ordre d’allunyament d’una dona que afirmava tenir una relació sentimental amb el processat, la qual cosa aquest negava. La Fiscalia sol·licitava una pena d’un any i nou mesos de presó pels delictes d’amenaces i trencament de condemna, a més d’una ordre d’allunyament de la denunciant durant tres anys. La defensa, per la seua part, va assenyalar durant el judici que el seu client havia estat víctima d’un engany, ja que, va afirmar, la denunciant formava part d’una organització que trasllada dones des de Huelva a Lleida per fer denúncies falses de violència masclista i aconseguir així la residència a Espanya.

Segons la sentència, la denunciant va declarar que mantenia una relació sentimental amb l’acusat i que un dia aquest la va amenaçar per haver-lo denunciat. Uns fets que van ocórrer quan l’acusat tenia una ordre d’allunyament de la víctima al ser condemnat anteriorment per un delicte de violència masclista.

La denunciant diu que l’acusat era la seua parella i la va amenaçar, i l’home nega la relació

La magistrada, tanmateix, dubta quina de les dos versions és la veritable i assenyala que no ha quedat acreditat que víctima i acusat tinguessin una relació sentimental. A més, assenyala que li fa dubtar la possibilitat que existeixi una trama per aconseguir papers a través de denúncies falses, possibles delictes que està actualment investigant el Jutjat d’Instrucció 1 de Lleida. Per això, aplica el principi d’in dubio pro reo i absol el processat.

tracking