SEGRE

CONCURS TRANSPORT

Busquen solucions digitals a l'AVE per millorar l'experiència de viatgers

Els participants, a l’andana de l’estació de Sants.

Els participants, a l’andana de l’estació de Sants.MARC TÀSIES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de programadors informàtics repartits en sis equips van participar ahir en la primera Hackathon de TrenLab, l’acceleradora de start-ups de Renfe, que va tenir lloc durant el trajecte de l’AVE Madrid-Barcelona. Amb l’objectiu de millorar l’experiència dels clients de Renfe i de buscar solucions als reptes de negoci que presenten els nous entorns digitals, els participants van plantejar diferents projectes innovadors com a resposta als problemes que els van explicar els mateixos viatgers del comboi.

Algunes de les solucions que es van idear van ser la creació d’una configuració automàtica que faciliti l’accés al wifi, un nou sistema de GPS que ajudi els viatgers a arribar al seient d’una forma més còmoda o l’existència d’unes taquilles que s’obrin amb un codi QR.

Aquesta ha estat la primera vegada que es porta a terme una experiència d’aquest tipus a bord d’un tren i recollint les demandes dels usuaris. La principal queixa que es van trobar els programadors va ser que “l’app de Renfe dóna bastants problemes”. Una vegada arribats a Barcelona, els grups es van dirigir a la seu de TrenLab, on van continuar treballant. De les sis propostes, només se’n materialitzarà una.

tracking