ELS DETALLS

Un altre error letal del Lleida

Una badada defensiva en un córner en l’últim minut del temps afegit condemna el Lleida a la segona derrota consecutiva en un desplaçament || Una absurda segona groga a Alpha va deixar l’equip de Molo amb deu jugadors l’última mitja hora

Alpha, que va acabar expulsat, lluita per una pilota amb Adrià Vilanova, ahir durant el partit a Prada de Moles.CARLES MIRANDA

Un altre gol encaixat en el tram final del partit, aquesta vegada en l’últim minut del temps afegit, va condemnar el Lleida al Prada de Moles andorrà a una nova derrota (1-0). És la segona consecutiva en una sortida per als de Molo, que va complir des de la grada el primer partit de sanció, al costat del director esportiu Jordi Esteve i comunicant-se amb Jordi Cortés, que va ocupar el seu lloc a la banqueta. Els lleidatans, que han sumat només un dels últims 9 punts disputats, cauen fins a la quarta posició. El Lleida va fer un mal partit, sense idees en atac i llacunes en defensa, amb l’agreujant d’haver de disputar els últims 28 minuts en inferioritat numèrica per l’expulsió d’Alpha Bagayoko, que va veure la segona targeta en una absurda falta a l’arribar tard a una pilota.

El Lleida, en el fred matí andorrà, va presentar una alineació inèdita provocada per les absències –per lesió d’última hora de Marc Martínez i Liberto, que es van quedar a Lleida–, la qual cosa va fer entrar en convocatòria Eneko, Sebi i, per primera vegada, Toni Vicente, convocatòria que va coincidir amb l’homenatge al seu pare, Emili Vicente –vegeu el desglossament–, que va entrenar els dos equips en la seua dilatada trajectòria professional.

El partit no va ser bo. És més, va ser força avorrit, amb constants interrupcions i joc travat entre dos equips que van demostrar tenir-se massa respecte i que van preferir arriscar el mínim. L’Andorra de Gabri va tenir més la possessió de la pilota, però sense generar perill en el primer temps, davant d’un Lleida que es va defensar bé però que no va acabar d’enllaçar mai amb les seues puntes, al veure’s superat al centre del camp –igual com va ocórrer set dies abans davant del Barça B– i controlat per un omnipresent Riverola. Al llarg dels primers 45 minuts, ni uns ni altres no van aconseguir rematar la pilota entre els tres pals.

En la represa, l’Andorra va retardar una mica les línies per sorprendre en velocitat un Lleida que va entrar poc concentrat al partit a la segona meitat. Pau Torres va evitar l’1-0 amb una portentosa mà a xut de Casadesús (47’) i després Riverola (53’) va enviar fora una rematada perillosa. Però la jugada clau va arribar al minut 62 quan Alpha, que ja havia vist una targeta al primer temps, va rebre la segona en una absurda acció defensiva a l’arribar tard a una pilota, la qual cosa va deixar el Lleida amb 10 durant 28 minuts. Cortés, després de consultar amb Molo, va passar al 4-4-1 per aguantar el resultat però l’equip va començar a patir en defensa. Forgas (67’ i 89’), Casadesús (83’) en un gol anul·lat, i molt protestat, per fora de joc i Cucu (87’), van tenir el gol al seu abast, davant d’un Lleida que no aconseguia mai sortir dels seus dominis, malgrat els incessants crits d’ànim dels seguidors lleidatans, ubicats en un córner del Prada de Moles i que van apaivagar sempre els escassos dels locals.

Tanmateix, els blaus –ahir de roig– no encertaven mai a la contra, ni tampoc en la passada, sempre perdent-se per la línia de fons o les bandes, davant la superior defensa local. Tan sols en el primer minut, dels quatre afegits, una falta al llindar de l’àrea va ser sacada per Abel Molinero, excessivament centrada i va acabar a córner. Aquest córner va propiciar-ne fins a tres més de consecutius, sense que ningú encertés amb la rematada. Tanmateix, a la sortida del tercer va arribar la jugada que va sentenciar el partit. Contra de l’Andorra, amb el Lleida avançat, que Fargas remata provocant un primer córner i després, penjat a l’àrea, un segon. I a la sortida d’aquest, Casadesús va pentinar cap enrere i Forgas, entre un núvol de jugadors, va enviar al fons de la xarxa (1-0). No hi va haver temps per a res més.