SEGRE

HOSPITALS SERVEIS

Caixa forta per a pacients de l'hospital Santa Maria de Lleida

L’hospital Santa Maria ofereix aquest servei davant de la possibilitat de pèrdua o robatori d’objectes || Tant per als ingressats com els que van a les consultes

La vigilant de seguretat del Santa Maria recull un objecte per a la caixa forta.

La vigilant de seguretat del Santa Maria recull un objecte per a la caixa forta.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Santa Maria ofereix als pacients custodiar en una caixa forta els estris personals de valor, ja siguin d’usuaris que estan ingressats, que han de fer-se una prova o que simplement tenen una consulta. Fonts del centre van assenyalar que fa temps que està en funcionament i que l’objectiu és evitar robatoris a pacients, que solen utilitzar aquesta caixa forta de forma freqüent. Tot i així, van afirmar que al Santa Maria “no hi ha robatoris”.

Per la seua part, la presidenta del comitè d’empresa, Magda Fontova, va explicar que sempre s’explica als pacients que han de fer-se proves i deixar els seus objectes personals l’existència d’aquesta caixa, com també als usuaris que estan ingressats. A les sales d’espera de l’hospital hi ha un cartell que detalla que “GSS, l’empresa que gestiona el centre, no es responsabilitza de la pèrdua i/o furt de les vostres pertinences que no estiguin dipositades a la caixa forta que teniu a la vostra disposició”.

Els hospitals són llocs on hi ha molt trànsit de persones i històricament s’han registrat robatoris, sobretot a l’Arnau. Allà no hi ha una caixa com la del Santa Maria, però sí que hi ha un servei que recull els estris de malalts que ingressen a Urgències fins que hi arriba la família.

La portaveu de CCOO, Amparo Loren, va recordar que “hi va haver una època en què es produïen robatoris a les habitacions” i ho va atribuir que el personal sanitari “no sap qui són les persones que entren o surten”. Tot i així, va dir que “des que s’han tancat amb clau els armaris no ha tornat a succeir”.

A banda de furts d’estris personals, fa anys també n’hi va haver d’equips sanitaris.

La vigilant de seguretat del Santa Maria recull un objecte per a la caixa forta.

La vigilant de seguretat del Santa Maria recull un objecte per a la caixa forta.MAITE MONNÉ

tracking