SEGRE

La Paeria substituirà més noms de carrers vinculats amb el franquisme

Aquest dimarts han començat els treballs per eliminar el nom d’Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la

L'empresa encarregada de l'actuació revesteix les lletres actuals amb unes planxes d'alumini lacades del mateix color

Retiren el nom d'Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la dels MaristesAMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat aquest dimarts els treballs per eliminar el nom d’Alcalde Areny de la marquesina de la passarel·la dels Maristes, al marge dret del riu Segre. El primer tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Toni Postius, ha visitat els treballs de cobriment de les lletres i ha explicat que “amb aquesta actuació completarem el canvi de nom d’aquesta via, que deriva de la retirada de diversos noms franquistes del nomenclàtor de la ciutat". L’actual nom és el de l’escriptora, lexicògrafa i activista en favor de la llengua i la cultura catalanes, Joana Raspall. “La voluntat d’aquest equip de govern és eliminar els elements que facin referència a la dictadura i donar compliment a la llei de Memòria Històrica”, ha assenyalat el responsable d’Urbanisme.

Postius ha afegit que “després del cobriment de les lletres d’Alcalde Areny de la passarel·la, la Paeria continuarà treballant per eliminar els vestigis franquistes que encara són presents a la via pública. D’aquesta manera, el consistori lleidatà està estudiant com i de quina manera s’ha de procedir a la substitució dels noms dels carrers relacionats amb el franquisme que encara queden a la via pública”.

L'ajuntament ha explicat que les obres, que s’allargaran uns dies, comporten la modificació del parament de la marquesina, ara dissenyada amb unes lletres de grans dimensions, per instal·lar-hi unes planxes d’alumini que cobriran l’antic nom de l’avinguda. 

tracking