SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Obliguen un lleidatà a continuar pagant a la seua ex la pensió del fill de 19 anys

Vistes de l’Audiència de Lleida, en el Canyeret.

Vistes de l’Audiència de Lleida, en el Canyeret.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida obliga un lleidatà a seguir pagant una pensió d’aliments a la seua exparella respecte a un dels dos fills que tenen en comú malgrat que ja és major d’edat. El pare va presentar un recurs davant de la secció civil de l’Audiència després que un jutjat de Lleida decretés que ja no havia de passar a l’exdona la pensió alimentària respecte a la filla, de vint-i-un anys, però sí que havia de continuar abonant la quantitat que corresponia al fill, que actualment té dinou anys.

L’home va al·legar que el fill ja era major d’edat, no estava cursant cap tipus d’estudis, no vivia amb la seua mare, s’havia independitzat econòmicament i “cobraria un salari d’uns 1.000 euros mensuals”, segons consta en la sentència a la qual ha tingut accés aquest diari.

Al·legava que el seu fill era independent i cobrava 1.000 €, però l’Audiència diu que no ho ha provat

Tanmateix, el tribunal considera que malgrat aquests arguments que exposava el demandant, aquest “no va sol·licitar la pràctica d’una prova per intentar acreditar-los” amb l’objectiu de “demostrar d’aquesta manera la independència econòmica del seu fill”. Per la seua banda, l’exparella va impugnar la resolució al·legant que la unitat familiar la formaven ella i els seus dos fills.

A més a més, l’Audiència també recorda a la sentència que “la pensió d’aliments no s’extingeix per la majoria d’edat sinó que es produeix quan hi ha una independència econòmica que, en aquest cas, no s’ha produït”, de manera que el recurs del pare ha de ser desestimat i l’home haurà de continuar abonant la pensió. Tanmateix, aquesta sentència no és ferma i s’hi pot interposar un recurs de cassació.

tracking