SEGRE

SUCCESSOS DELICTES

Es disparen les violacions a Lleida amb 18 denúncies en només 3 mesos

Es van produir entre el juliol i el setembre i representen un 50% més que les 12 de l’estiu del 2018 || Aquest any s’han denunciat 143 delictes sexuals en nou mesos

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.

Imatge d’arxiu d’una protesta contra la violència masclista.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les denúncies per delictes sexuals han tornat a experimentar un increment a les comarques de Ponent aquest any. Segons l’últim balanç de criminalitat publicat pel ministeri de l’Interior, en els tres mesos d’estiu es van denunciar divuit violacions a la província de Lleida, xifra que suposa un increment del 50 per cent respecte a les dotze denúncies registrades per agressions sexuals amb penetració entre els mesos de juliol i setembre del 2018.

El balanç d’Interior assenyala que les denúncies per delictes sexuals han tornat a experimentat un ascens durant els nou primers mesos de l’any a la província de Lleida. D’aquesta manera, entre el gener i el setembre s’han conegut un total de 31 violacions, xifra que representa un augment del 40 per cent respecte a les 22 dels mateix mesos de l’any passat. Un increment que s’ha produït en tots els delictes sexuals que s’han denunciat als diferents cossos i forces de seguretat en el que va d’any a Lleida. Segons Interior, entre el gener i el setembre d’aquest any s’han conegut 143 denúncies per delictes sexuals, la qual cosa representa un 20,2 per cent més respecte al mateix període de l’any passat. D’aquests, 77 es van produir a Lleida ciutat, un 54% més que l’any passat, dels quals catorze van ser violacions enfront de les dotze dels mesos del gener al setembre del 2018.

Lleida és la província catalana on han pujat més les denúncies per violacions en nou mesos

Respecte a Catalunya, Lleida és la província catalana on s’han disparat més les denúncies per violacions fins al mes de setembre d’aquest any, al davant de Tarragona, amb un 35,5% d’increment. Quant al conjunt dels delictes sexuals, Lleida és la segona amb l’augment més notable, darrere de Tarragona, amb el 35,5%.

En el conjunt de l’Estat, els delictes contra la llibertat i indemnitat sexual denunciats han augmentat un 11,2% en els nou primers mesos de l’any, amb un total d’11.587. D’aquests, els 1.410 van ser per violacions, un 8,1% més que en el mateix període del 2018.

Augmenten els robatoris violents amb 350 denúncies fins al setembre A més dels delictes sexuals, el balanç de criminalitat indica que han augmentat les denúncies per robatoris amb violència i intimidació que han tingut lloc a les comarques lleidatanes en els nou primers mesos de l’any. En aquest període, s’han registrat 350 robatoris violents a la província, un 23,7% més respecte als 283 del mateix període de l’any passat. Un altre delicte que s’ha incrementat és el tràfic de drogues, amb 70 denúncies entre el gener i el setembre, quan en els mateixos mesos de l’any passat se’n van conèixer 52 denúncies. També pugen les sostraccions de vehicles, amb 123 denúncies fins al setembre, xifra que representa un 4,2% més que l’any passat. Cauen de forma dràstica delictes violents com els homicidis, amb nou temptatives en nou mesos, sense cap crim aquest any.

tracking