SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iceta defensa modificar la immersió lingüística “per millorar-la”

Confia que el PSOE pacti amb ERC

Cunillera, Ordeig, Iceta, Larrosa i Crespín, ahir a Lleida.

Cunillera, Ordeig, Iceta, Larrosa i Crespín, ahir a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir que volen modificar l’actual immersió lingüística “perquè creiem que es pot fer millor”. Abans de la reunió del consell de la federació dels socialistes de la província de Lleida, Iceta va assenyalar que “hi ha partits que pensen que vivim al paradís i no hi ha marge de millora, però nosaltres creiem que sí”. En aquest sentit, va recalcar que “hi ha territoris o zones que necessiten un reforç del català, altres del castellà i tots de l’anglès”, i que la seua proposta és “materialitzar l’objectiu de la immersió lingüística: que tots els nens i nenes acabin l’ensenyament obligatori dominant el català i el castellà, i nosaltres volem incloure-hi l’anglès, ja que no conec ningun estudiant de l’escola pública que acabi l’ESO dominant-lo sense cap altre reforç”. Iceta va tancar el tema incidint que “la nostra voluntat és discutir com podem millorar tant l’escola com el treball dels professors”.

Paral·lelament, el primer secretari del PSC va parlar sobre les negociacions entre el PSOE i Esquerra per a un possible pacte d’investidura.

“Hi ha zones que necessiten un reforç del català, altres del castellà i totes de l’anglès”, va dir Iceta

Malgrat no ser a l’equip negociador, Iceta va dir que “hem comprovat que totes les parts tenen una voluntat sincera per arribar a un acord que espero que es ratifiqui els propers dies”. Així mateix, va confiar que el nou Executiu de Pedro Sánchez compti amb membres del PSC, “encara que no creiem que s’hagin de cobrir quotes territorials”.

Al seu torn, no contempla ser ministre perquè “tinc la prioritat de construir una alternativa a Catalunya, perquè tindrem eleccions en qualsevol moment, jo crec que l’any que ve”, va concloure (vegeu més informació a la pàgina 23).

tracking