SEGRE

HOSPITALS EQUIPAMENTS

Un hospital de Lleida es planteja que els nadons ingressats dormin amb les mares

Ara estan en un bressol i els progenitors en una butaca, cosa que genera queixes

Imatge d’arxiu d’una mare que ha rebut l’alta a l’Arnau.

Imatge d’arxiu d’una mare que ha rebut l’alta a l’Arnau.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els nadons menors de dos anys que ingressen a l’hospital Arnau de Vilanova han de dormir en un bressol i la seua mare o pare en una butaca, la qual cosa comporta queixes per part dels progenitors perquè consideren que el nadó i la mare haurien d’estar junts en un llit, sobretot si el menor està en període de lactància. Una usuària va començar fa un any una recollida de firmes a la plataforma change.org perquè a l’Arnau sigui un dret que els petits dormin amb les seues mares en un mateix llit. L’han firmada 5.156 persones.

Davant d’aquesta situació, fonts de l’Institut Català de la Salut (ICS) van informar que “estem estudiant possibles opcions de noves mesures organitzatives i d’espai que permetin més confort de les famílies amb petits ingressats”. L’argument que dóna ara l’Arnau per justificar per què no es dóna l’opció del collit (que el nadó dormi amb el seu progenitor) és per motius de seguretat.

L’associació Alleta creu que el collit en els ingressos facilita el benestar dels més petits

Una usuària, R.M, va denunciar fa uns dies la situació després d’haver d’ingressar el seu fill d’un mes i mig. “No té sentit que després de donar a llum el mateix hospital et deixi tenir el nadó al llit per donar-li el pit i perquè ell senti la teua calor, i després a l’ingressar-lo no et donin cap altra opció que estar en una cadira i ell en un bressol”, va manifestar. Va afirmar que “no es pot separar el nadó de la mare quan està malalt”. Així mateix, va afegir que va posar una queixa a la Unitat d’Atenció al Ciutadà.

Pel que fa al collit a l’hospital també s’ha pronunciat Alleta (associació lleidatana prolactància materna), de la qual són sòcies un centenar de famílies. “Creiem que facilitar-lo ajudaria a mantenir la lactància i el benestar de la mare i del nadó, que es troba en un lloc desconegut. A més a més, estudis científics demostren que el contacte proper durant el son té beneficis, com menys plors i una millor estabilitat cardiorrespiratòria.”

L’entitat assenyala que “malgrat les dificultats econòmiques que pugui haver-hi, s’ha d’avançar a potenciar la lactància materna”.

tracking