SEGRE

ECONOMIA PRESSUPOSTOS

Larrosa veu un frau que la Paeria doni fons a Educació

Diu que aporta 1,2 milions a l’escola Pinyana condonant el deute del Govern || “Diners dels lleidatans van a la Generalitat”

Fèlix Larrosa, amb els edils Begoña Iglesias i Jaume Sellés, ahir.

Fèlix Larrosa, amb els edils Begoña Iglesias i Jaume Sellés, ahir.S.C.D.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del grup municipal del PSC i cap de l’oposició, Fèlix Larrosa, va dir ahir que els pressupostos que ha presentat l’equip de govern són “un frau de llei” a l’haver-hi una subvenció de 1.200.000 euros a la Generalitat per a la construcció de l’escola Pinyana, quan “és una inversió que ha d’assumir de forma íntegra el Govern”. “La Generalitat té un deute tributari amb la Paeria que, casualment, correspon a la subvenció que la Paeria vol fer al Govern i el que està passant és que els diners dels lleidatans van a la Generalitat per compensar el deute tributari que té amb el consistori”, va assegurar Larrosa.

Al seu torn, va advertir que “no és donar una subvenció per fer una escola, simplement és eliminar el deute tributari perquè, si no es resolen els deutes amb la Paeria, no es pot fer l’obra”. Paral·lelament, el cap de l’oposició va qualificar els nous pressupostos d’“injustos per a la ciutadania, amb poca ambició, sense amortitzar al màxim el deute i que no diuen tota la veritat”.

“No hi ha diners per a certes coses, però per apujar el sou al gerent i per un nou assessor sí”, critica

Respecte a aquest últim punt, va assegurar que als comptes “no hi apareixen inversions que ja estan concedides, com les del Museu Morera, la reforma del cementiri o el vial Víctor Torres, mentre que sí que preveu inversions que encara no estan aprovades com la deixalleria”.

Així mateix, va criticar que “per al govern municipal no hi ha diners per fer segons quines coses, però per nomenar un nou assessor o concedir-li un sou de 90.000 euros anuals al nou gerent sí que n’hi ha”, alhora que va criticar que se suprimeixin els ajuts empresarials i a les patronals Pimec i Fecom. “Difícilment podrem aprovar aquests pressupostos”, va concloure Larrosa.

Per la seua part, la regidora Begoña Iglesias va detallar les dinou esmenes dels socialistes, entre les quals hi ha que el 50 per cent del que es recapti de l’impost de Construccions (ICIO) es destini a modernitzar el comerç de proximitat; incrementar en 40.000 euros la subvenció a la Fecoll i eliminar els 120.000 euros per al World Padel Tour.

tracking