SEGRE

URBANISME PLANEJAMENT

L'ajuntament de Lleida preveu un nou pla de l'estació l'any que ve

Postius diu que un estudi veu inviable l’actual per les càrregues urbanístiques

499388_1.jpg

499388_1.jpgJAVI MARTÍN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria ha iniciat tràmits per intentar desencallar el pla de l’estació, paralitzat des de fa anys i confia a tenir a punt la nova proposta “l’abans possible” el 2020, segons va afirmar el tinent d’alcalde Toni Postius. En aquest sentit, va indicar que l’estratègia passa per “redefinir el pla reduint les càrregues urbanístiques per fer-ho viable”. S’ha de tenir en compte que el pla, que es va presentar el 2006, incloïa el cobriment de les vies i el pont de Príncep de Viana, els costos del qual es repercutien en la futura urbanització dels terrenys en l’entorn de l’estació. Postius va destacar que “l’ajuntament disposa d’un estudi econòmic fet el 2017 que conclou que la majoria de les unitats d’actuació previstes pel pla són inviables des del punt de vista econòmic”. “Això explica per què no s’ha desenvolupat”, va afegir.

L’estudi conclou que aquestes càrregues i les que genera la urbanització dels terrenys fan que en tres de les sis unitats d’actuació el valor residual del sòl brut (diferència entre els ingressos previstos i els costos) sigui negatiu, i que a la resta no surti a compte.

Els costos a repercutir fan que no surti a compte la urbanització, per la qual cosa la Paeria els reduirà

“Els resultats manifesten la inviabilitat econòmica i financera de les unitats d’actuació 1, 2 i 3. Pel que fa a la 4, la 39 i la 69, la primera, encara que assoleix un valor residual positiu, aquest és pròxim a zero, i la 39 i la 69 sí que assoleixen valors residuals positius, encara que a molta distància del seu valor cadastral i del valor mínim a declarar derivat de l’Impost de Transmissions Patrimonials”, detalla. Toni Postius va recordar que ja s’ha reunit amb responsables de la Generalitat tant per analitzar els tràmits que s’han de seguir, ja que la comissió d’Urbanisme li haurà de donar el vistiplau, com per intentar desbloquejar la nova estació d’autobusos, que també està prevista en aquest sector. Així mateix, haurà de comptar amb l’acord per part d’Adif, que és titular de part dels terrenys.

El nou govern de la Paeria ha insistit en diverses ocasions que el pla de l’estació és la seua aposta perquè la ciutat tingui un nou centre comercial.

tracking