SEGRE

AJUNTAMENT RETRIBUCIONS

La Paeria augmenta un 20% la partida per pagar sous de regidors

Fins a 1,425 milions, ja que 17 dels 27 tenen dedicació exclusiva i 7 més, la parcial || L’alcalde insta els càrrecs electes i directius a no acceptar regals

Una imatge dels membres del ple durant la sessió celebrada el 29 de novembre.

Una imatge dels membres del ple durant la sessió celebrada el 29 de novembre.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost de la Paeria per a l’any que ve preveu destinar a la partida de “retribucions bàsiques i altres remuneracions d’alts càrrecs” 1.425.366,68 euros, la qual cosa representa un 20 per cent més que la que estava assignada inicialment per a aquest exercici, que és d’1.177.994,73 euros, malgrat que el nou govern va abaixar un 4% els sous polítics. Una portaveu municipal va confirmar a aquest diari que el motiu d’aquest increment és l’augment del nombre de regidors amb dedicació exclusiva, igual que de tinents d’alcalde, que són set, enfront dels sis de l’anterior mandat.

En aquest sentit, s’ha de tenir en compte que 12 dels 15 membres del govern tripartit cobren per dedicació exclusiva a la Paeria, mentre que els altres tres tenen dedicació parcial, ja que també cobren com a diputats provincials. Una és Elena Ferre, que ha incomplert la normativa “per error” al compatibilitzar l’exclusiva de la Diputació amb aquesta parcial (vegeu el desglossament). Així mateix, cinc regidors de l’oposició (tres del PSC, un de Ciutadans i un altre del Partit Popular) tenen dedicació exclusiva, i cinc més, la parcial.

El PSC denuncia que el govern rebaixa de 200.000 a només 50.000 euros els ajuts a emprenedors

D’altra banda, l’alcalde, Miquel Pueyo, insta els càrrecs electes de la Paeria, alts càrrecs i personal directiu a “abstenir-se d’acceptar regals i donacions”. Pel que fa a Nadal, ha enviat una circular a tots els treballadors de l’ajuntament en la qual detalla que els béns que sigui impossible retornar o no acceptar es donaran a persones amb necessitats o a entitats socials. En tot cas, els obsequis que rebin s’hauran de registrar i es publicaran al portal de transparència. Aquesta mesura formarà part d’un codi ètic que serà aprovat en un ple. La circular explicita que, en algun cas, els treballadors poden acceptar, com a expressió de cortesia, presents de valor escàs o que siguin fungibles, quan no pugui ser interpretat com una sol·licitud de tracte de favor.

En un altre ordre de coses, Carme Valls, regidora del PSC, va denunciar després de la comissió municipal de Promoció Econòmica que el pressupost retalla dels 200.000 als 50.000 euros la partida per a microcrèdits per a emprenedors. Valls va considerar que això va en contra de la igualtat de gènere, ja que la majoria dels beneficiaris són dones. El tinent d’alcalde Paco Cerdà va replicar que aquests 50.000 euros seran per a una primera convocatòria, i que espera que “hi pot haver una segona i fins una tercera”.

Un portaveu a la Diputació guanya més que l’alcalde

Les retribucions econòmiques dels càrrecs públics a la Diputació són més elevades de manera general que les de la Paeria fins al punt que no només el president de la corporació provincial cobra més que l’alcalde sinó també els portaveus que tenen dedicació exclusiva. L’alcalde té un sou brut anual de 67.289,04 euros, segons consta al quadre de retribucions de càrrecs electes municipals, davant els 67.785,86 euros que cobren els portaveus provincials amb dedicació exclusiva com Elena Ferre o l’exalcalde Fèlix Larrosa. Els tinents d’alcalde de la Paeria amb dedicació exclusiva perceben 56.385,14 euros bruts anuals. El president de la Diputació té assignat un sou de 74.822,55 euros i els vicepresidents, de 69.675,38 euros.

tracking