SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Condemnat per injúries a l'ex, que va avisar amb el botó d'emergència

L’acusat tenia una ordre d’allunyament de la víctima per una condemna prèvia || Un total de 141 víctimes de maltractament tenen aquest dispositiu actiu a Lleida

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.

Vista de la seu dels jutjats de Lleida al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat un home per injúries i vexacions a la seua ex, a més de trencar una ordre d’allunyament de la víctima, pena que tenia imposada per una condemna prèvia per maltractament. La dona va poder avisar els Mossos d’Esquadra que la seua exparella s’havia atansat a ella malgrat l’ordre d’allunyament i que l’havia insultat a través del botó d’emergència, concretament el servei Atenpro, un dispositiu mòbil d’assistència i protecció a víctimes de violència masclista.

Segons la sentència, l’Audiència revoca la pena imposada en primera instància pel jutjat penal 2 de Lleida, que només va condemnar l’home a una multa per un delicte de trencament de condemna. Una pena que l’Audiència eleva a sis mesos de presó, a més de considerar que hi ha un altre delicte d’injúries i vexacions injustes, pel qual imposa que l’acusat estigui localitzable permanentment durant dotze dies.

El tribunal dóna plena credibilitat al testimoni de la víctima, que va declarar al judici que els fets van tenir lloc l’abril del 2018 quan es trobava al Centre Històric de Lleida amb el seu fill. En aquell moment, la seua exparella es va atansar a ella, malgrat tenir una ordre judicial que l’hi prohibia, i li va etzibar: “Filla de puta, espera’m.” Davant d’aquesta situació, la dona va activar el botó d’alarma Atenpro, que gestiona Creu Roja, i que va avisar els Mossos, que es van personar ràpidament al lloc. A la declaració, els agents van assenyalar que els van avisar perquè es va activar el dispositiu d’alarma de la víctima. A més de la pena de presó, l’Audiència li imposa al processat una ordre d’allunyament de la víctima, amb la qual tampoc podrà comunicar-se, durant tres mesos.

El nombre de dones víctimes de violència masclista que tenen activat un servei de teleassistència, amb el qual poden demanar ajuda en qualsevol moment, no ha deixat d’augmentar durant els últims anys. Segons assenyala el ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, en l’actualitat hi ha a la província de Lleida un total de 141 usuàries actives del servei telefònic d’Atenció i Protecció per a víctimes de violència de gènere (Atenpro).

tracking