SEGRE

ECONOMIA PLE EXTRAORDINARI

El pressupost “de contenció” de la Paeria prospera amb els únics vots del govern

ERC, JxCat i el Comú afirmen que és “realista” mentre que PSC, Cs i PP hi voten en contra i lamenten la retallada en la inversió malgrat apujar impostos || Crítiques pels 1,2 milions per a l’escola Pinyana

Només els edils del govern d’ERC, JxCat i el Comú van votar a favor del pressupost.

Només els edils del govern d’ERC, JxCat i el Comú van votar a favor del pressupost.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El pressupost de la Paeria per al 2020, que serà de 164,3 milions (un 2,7% menor que l’actual), va prosperar ahir al ple amb els únics vots a favor del govern (ERC, JxCat i el Comú) i tota l’oposició (PSC, Cs i PP) en contra. La regidora d’Economia, Montse Pifarré (ERC), va dir que els comptes són de “contenció, sense inflar ingressos ni prometre inversions que no es podran executar” pel deute muncipal, sense grans obres però amb incidència en el microurbanisme, i Anna Campos (JxCat) va dir que són “realistes” a causa de la “precària situació econòmica”. Per la seua part, PSC, Cs i PP van criticar que la pujada d’impostos aprovada a les ordenances fiscals no es tradueixi en més inversió, sinó al contrari (baixa de 13,1 a 5,1 milions). En aquest sentit, Sergi Talamonte (Comú) va apuntar que destinaran aquest increment “a tapar forats que van deixar” els socialistes en l’anterior mandat. Així mateix, l’oposició va censurar haver rebut informació “esbiaixada” sobre el pressupost i només el PSC va presentar esmenes, vint, que van quedar rebutjades pels vots contraris del govern. Xavier Palau (PP) va renunciar a presentar al·legacions per “no ser còmplice d’un pressupost que no es pot millorar”. “No tenen projecte ni lideratge”, va remarcar. Ángeles Ribes (Cs) va titllar el govern de “creadors del de fake news i quinze regnes de taifes que no es coordinen”, i va censurar les “destralades a múltiples entitats menys a l’Orfeó”. Begoña Iglesias (PSC) veu un pressupost “sense ambició ni visió de ciutat” i va acusar el govern d’excusar-se en el deute per apujar impostos quan “amortitzen dos milions menys”. “Necessiten més diners per pagar quinze anys cadires i portar campionats de pàdel”, va assenyalar, torneig que Pifarré afirma que pot generar “un retorn d’un milió i costar un terç dels 120.000 euros previstos si s’aconsegueixen ajuts”.

L’oposició va criticar també de manera unànime que el govern destini 1,2 milions a la construcció de l’escola Pinyana i Pifarré va dir que l’anterior govern municipal, amb Àngel Ros al capdavant, “ja va acordar destinar 1,3 milions per al col·legi i condonar el deute de la Generalitat”.

Aprovada la modificació del cartipàs, amb l’oposició en contra, i la plantilla per al 2020

L’alcalde, Miquel Pueyo, es va mostrar “molt orgullós d’haver posat la primera pedra perquè d’aquí a un parell d’anys el col·legi Pinyana estigui fet perquè voldrà dir que haurem acabat per sempre amb els barracons a l’escola primària de Lleida”. A més, va remarcar que a partir d’ara “aquest govern comença a ser plenament responsable de tots els detalls de la seua gestió, encara que haurem de mirar al passat en algunes qüestions com el deute”.

D’altra banda, Pifarré va argumentar la pujada del 10% de la tarifa de la zona blava per al 2020 dient que no aposten pel cotxe privat i que “en dificultaran” l’ús, i va anunciar que negocien un conveni amb la Diputació per poder “cobrar totes les multes” als conductors amb vehicles empadronats en altres municipis. Respecte a la reducció de la subvenció a la Fecoll, va assegurar que continuen donant suport a l’Aplec del Caragol, però que “hi ha moltes maneres de col·laborar”.

tracking