SEGRE

TRIBUNALS EDUCACIÓ

El TSJC veta que directors escullin docents a través d'una entrevista

Deroga que a l’ESO i l’FP puguin modificar el currículum || El tribunal estima part d’un recurs del sindicat Aspepc·Sps contra el decret de plantilles

Moment de la roda de premsa d’ahir d’Aspepc.

Moment de la roda de premsa d’ahir d’Aspepc.ASPEPC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat parcialment el recurs del sindicat Professors de Secundària (Aspepc·Sps) i ha anul·lat, per segona vegada, l’article del decret de plantilles del departament d’Educació que planteja com a eliminatòria l’entrevista personal per a la provisió de places perfilades en centres públics. A més, el tribunal deroga els articles que donen potestat als directors de centre de modificar el currículum de l’ESO i FP i que, segons el sindicat, permetia crear places “a mida” amb perfils determinats. La sentència conclou que els perfils s’ajustaran a les especialitats docents establertes al Decret d’Especialitats. Aspepc·Sps veu el decret “tocat i mig enfonsat”.

Escoles concertades de Lleida critiquen que Educació determini l’oferta de tots els centres

Així, la sentència deroga l’article que permet, a l’ESO, als directors modificar el currículum; fusionar, organitzar matèries o agrupar-les, i per tant els permetia crear places perfilades. Educació va anunciar que adoptarà aquesta mesura i que no la recorrerà.

La sentència també anul·la l’article que permetia atorgar places definitives a funcionaris que assumien llocs de treball de responsabilitat en una “provisió especial”. Segons el sindicat, això permetia que un director oferís un càrrec a algun “amic” i aquest hi accedís com a plaça definitiva.

A més, també tomba l’article que regulava l’acomiadament dels professors a través d’una avaluació negativa. El sindicat veu que aquesta resolució és un “revés” contra la política de “desfuncionarització” del departament, però aquesta manera d’“apartar” els docents no tenia cobertura legal ni estatal, segons el tribunal.

D’altra banda, Educació va informar que els substituts contractats el 3 de desembre cobraran la nòmina aquest mes, però no els contractats a partir del dia 4. A Lleida això n’afecta mig centenar (vegeu SEGRE d’ahir).

En un altre ordre, una vintena d’escoles concertades de Lleida van denunciar que Educació “determini l’oferta de tots els centres, per la qual cosa limita els drets dels pares a escollir i s’incompleix flagrantment l’article 109 de la LOE, que determina que l’oferta ha de tenir en compte la demanda social”. Respecte que el departament no sufragarà col·legis que segreguen per sexe, afirmen que “aquesta educació està garantida per la LOE i el Tribunal Constitucional”.

tracking