SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Els Mossos creuen que Puig-Gros va matar el seu cunyat per no haver-li de tornar 170.000 euros

La setmana abans de cometre el crim va anar tres vegades a Sants, on va abandonar el cotxe amb el cadàver || El judici que se celebra a l’Audiència s’acabarà avui i el jurat es tancarà per deliberar

alt

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra creuen que l’empresari carni Josep Puig-Gros va planejar i va matar el seu cunyat, Eduard Ardiaca, perquè li devia 170.000 euros. Així ho van assegurar ahir els investigadors que van declarar durant la segona sessió del judici que se celebra a l’Audiència de Lleida. El subinspector de la policia catalana que va dirigir la investigació va recordar que Puig-Gros va acudir voluntàriament a comissaria dos dies després del crim, quan Ardiaca estava en parador desconegut, i els va explicar que el seu cunyat “tenia problemes amb uns valencians que es dedicaven a cobrar deutes”. El subinspector va afegir que “volia desviar l’atenció. El vam arrestar perquè va incórrer en greus contradiccions”. També van comprovar que la setmana abans havia anat fins a tres vegades al barri de Sants, on va deixar un cotxe de substitució per tornar posteriorment a Lleida després d’abandonar el turisme d’Ardiaca amb el seu cadàver. També va consultar com esborrar dades del mòbil i va anar a un camp de tir per ocultar que tenia restes de pólvora, sempre segons els Mossos. Quant als motius per matar-lo, sospiten que era per no pagar el deute que havia contret. A la caixa forta que tenia la víctima a casa seua van trobar dos xecs, de 110.000 i 60.000 euros, que podia cobrar a partir de l’1 de gener del 2018, sis mesos després del crim, i el pagador dels quals era Puig-Gros.

A més, al magatzem que Ardiaca tenia a Pardinyes, al doble fons d’un armari van trobar documents del reconeixement del deute i dels diners que li havia deixat. Per la seua part, la viuda d’Ardiaca, germana de l’autor confés, va explicar que la seua parella li va trucar cap a les 12.30 hores del dia del crim per dir-li que venia a dinar però no va aparèixer. L’endemà va denunciar-ne la desaparició. També va afirmar que desconeixia la relació econòmica que hi havia entre la seua parella i el seu germà.

Estava “nerviós i inquiet”, segons els empleats de la càrnia “Nerviós” i “inquiet”. Així és com estava Josep Puig-Gros el matí en què es va produir el crim, segons els treballadors que la càrnia tenia a l’obrador de Torre-serona. “Anava amb un maletí i ens va dir abans de les dos que podíem anar-nos-en cap a casa”, va explicar un empleat. La secretària, que va sortir més tard, es va creuar amb Ardiaca. Va ser l’última persona que el va veure amb vida, dada clau per a la investigació. Un altre empleat va dir que aquella tarda, quan netejava amb una mànega, va trobar una bala i un forat a la paret. “No vaig saber què fer. Sabia que el cap tenia pistola i vaig deduir que havia passat alguna cosa. Em vaig espantar, ho vaig comentar amb els companys i al final amb un conegut que és mosso.” Acusacions i defenses han pactat 12 anys de presó per un delicte d’homicidi.

El subinspector dels Mossos explicant que van trobar dos bales al magatzem.

El subinspector dels Mossos explicant que van trobar dos bales al magatzem.AMADO FORROLLA

tracking